Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 302 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkocholik »
a no jeszcze na przekór niektórych żyję ;) Zapomniałem tu napisać co i jak. Niestety zjadłem tego za mało by czuć konkretny efekt, a na dopalaczach juz nie ma san pedro, podobno na zagranicznych stronaach tez poznikały. Pierwszy raz zmieliłem wszystko w młynku do piepszu, ręcznie. Troche sie z tym najebałem. Potem to zjadełm, nie było fajnie w brzuchu, pod koniec zabawy musialem puscic pawia i bylo troche lepiej i w kime. Odczucia jak ktos napisal sa bardzo subiektywne. Za drugim razem zrobilem wywar z dwoch porcji i bylo to taka wiekza namiastka meskaliny, moge do tego przyrownac kiedys testowane przezemnie 30 grzybkow, taka ciekawostka czym to jest. Sieddzialem w nocy w domu i gapilem sie ba comedy central na poryte komedie z bananem na ustach. Bez wizualizacji, ael zwracalem uwage na brud szpar miedzy kafelkami. I np jak sie w south parku ktoś zamienił w diabła to sie centralnie przestraszylem :-D

Dobra to tyle, bo sie zaraz TR zrobi.

P. S. Orgazm był zajebisty %-D
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 413 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: trąpka »
pytanko: wszyscy piszcie o ilości skórek (chodzi mi o pachanoi) w gramach, da radę zmierzyć to na oko bez ważenia? jak dużą część kaktusa musiałbym uciąć ?Ile cm?
a popatrzcie na to:
http://allegro.pl/item480354310_trichoc ... aktus.html
mogłoby to być?
zdecydowane i stanowcze raczej nie
  • 261 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: che »
Jak dla mnie, to poczekasz ze 2 lata i będzie ok. W życiu nie uwieżę, że te kaktusy mają 4 lata.

Te pachanoi, bridgesii i peruvianus zostały posadzone 6 maja br. Co Ty na to?
A w ogóle to cały chuj tam z nimi, teraz mało światła mają i zimno jest - prawie nie rosną, czasem tylko zaglądam jak sobie przypomnę.
Uwaga! Użytkownik CTX nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 7 / 0
Kaktusiki wyglądają dobrze, moje wysiane tej wiosny są podobne. Fakt, zimą niewiele się dzieje, jednak musisz pamiętać o niepodlewaniu oraz niskiej temperaturze -ok. 10*C.
Wiesz co? Mam taki patent żeby zrobić na wiosnę przy przesadzaniu nowe podloże w ten sposób, że przesieję przez siatkę ziemię ogrodniczą. Jako spulchniacza użyję styropian spreparowany tak, że po kawałku płyty będę szurał papierem ściernym aż powstanie taka mączka. Proporcje dobiorę doświadczalnie. Piasek się raczej zbryla...

Mówisz, żeby tak młode siewki przestać podlewać aż do wiosny? Czy to aby nie za wcześnie na zimowanie? Z drugiej strony doświetlać nie mam możliwości zbytnio...
Nawozisz swoje kakty? Ja uznałem, że póki co mają wystarczająco dużo minerałków w tym substracie w którym aktualnie rosną.

Mogę jakiś kontakt prosić?
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2008 przez CTX, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik CTX nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 7 / 0
Patent dobry, nie próbowałem styropianu, ale wydaje się być bardzo dobrym materiałem. Tylko nie wiem czy koniecznie trzeba go piłować, jeśli ziarna mają po 3-5mm to bym nic z nimi nie robił. Siewki powinny dać radę, najwyżej spryskaj czasami. Jeśli nie przezimujesz, nieciekawie będą wyglądały.
[nie narusza regulaminu, ale podawanie emaila tutaj nie jest zbyt madre]
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2009 przez nicze, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Dowiedział się, że chcą go zdelegalizować.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: CTX »
Nie nie, jakieś takie czerwone się zrobiły od dołu i ogólnie...jak by to powiedzieć- na jesień ciekawiej wyglądały...
Były prawidłowo zimowane, dopiero wczoraj przesadzone do kuwety i spryskane obficie...Bo by całkiem padły.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.