Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 23 / 0
Można ale nie trzeba.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 849 / 42 / 0
czy miąższ też można
Ma mało meskaliny, a wywar z nim smakuje jak glut.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Gobel »
marcin pisze:
je się same skórki czy miąższ też można
Oczywiście że można, jednak najwięcej meskaliny zawiera tkanka miękka znajdująca się tuż pod skórką kaktusa, za to miąższ (szczególnie w peyotlach) działa na mnie wymiotnie niczym ayahuasca - żołądek wywraca mi się na lewą stronę dosłownie kilka minut po spożyciu.
  • 191 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: pan wojtas »
Tak się fajnie złożyło, że będę niedługo w Kalifornii...
Czy jest tu może ktoś, kto tam był i ma jakieś doświadczenie z kupowaniem meskaliny?
"Podobno" jest to dosyć popularna używka w tych rejonach.
Uwaga! Użytkownik pan wojtas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 98 / 1 / 0
poszukaj namiarów na J Morrisona, ma gość dobry towar.
Uwaga! Użytkownik problem_child nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Czysta syntetycza meskalina nie jest popularna za bardzo w zadnych rejonach. Kosztuje tez przeważnie spore pieniądze. Ja naajtaniej widziałem w okolicach 150euro/g co przydawce 500mg potrzebnej na porzadnego tripa daje jedna z najdrozszych używek jakie widziałem. Oczywiście da sie taniej kupić ekstrahowaną z materiału roślinego, jednak to zawsze tylko ekstrakt, a nie czysta syntetyczna substancja.Co nie zmienia faktu że jeśli dobrze ktoś to przeprowadzi daje bardzo dbrej jakości prawie czystą meskalinę.
  • 191 / 1 / 0
A wiesz coś może o tabletkach z meskaliną?
Uwaga! Użytkownik pan wojtas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Nigdy nie słyszałem, ale pewnie w stanach sa takie wypusty. Jednak przy takich rzeczach preferowałbm proszek, przynajmniej wiesz ile dokładnie zjadłeś i jak coś możesz ustalić przybliżoną tego czystość/jakość.
W tabletce może być wszystko od czystych wypełniaczy przez każde rc i jeszcze pare innych rzeczy. Szczerze mówiąc nie skusił bym się na taką "meskaline" znam troche ludzi z us i naprawdę takie coś jest rzadkością. Już lepiej kaktusa sobie przygotować, większe szanse że będzie tam odpowiednia ilość mesklainy niż w akiej tabsie.
  • 191 / 1 / 0
Też nie mam zaufania do tabletek. Pytam, bo gdzieś czytałem, że meskalina jest dosyć popularna w stanach - ale nie pamiętam w jakiej formie ani nawet gdzie o tym czytałem...
  • 308 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kolik »
odświerzamm :)

"Właśnie wziąłem meskalinę, gdy gość z obsługi powiedział: jeśli teraz nie wyjdziecie na scenę, to nie zagracie. Poszedłem i zobaczyłem niekończący się ocean. Ocean włosów, świecących zębów i rąk. Zacząłem grać i modliłem się do Boga, by pozwolił mi nie wypaść z rytmu i bym nie fałszował - wspomina swój występ Santana."
http://www.dziennik.pl/magazyn-dziennik ... tocku.html (str3)

video: http://www.youtube.com/watch?v=XnamP4-M9ko
                  ~O~
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.