Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 25 / / 0
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy nalewka na bazie gałek muszkatołowych by działała, jeśli tak to proszę o jakiś przepis lub wskazówki, pozdrawiam :D
Uwaga! Użytkownik bahometh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
Trafiłeś na nisze, zostań pionierem :-p
  • 1387 / 2 / 0
Tylko pytanie - po co? I kto to w ogóle będzie pił ^^
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 576 / 11 / 0
Właśnie dzisiaj oczyszczam nalewkę z 12 gałek.Wypije ją jutro całą więc gdybym ją nie oczyścił to dostał bym pewnie wstrętnych efektów, a tak dostanę dawkę czystej serotoniny :diabolic: no niestety z małą dawką alkoholu :-/ no ale nic jakoś na to nie poradzę.Wcześniej gdy próbowałem odparować alkohol to mirystycyna też odparowywała i nic się nie działo :#: .Tak więc gałkę należy zmielić, wsadzić do słoika, zalać spirytusem(ja używałem mrówkowego z apteki, którego "oczyściłem" sodą oczyszczoną, a potem zlałem spirytus znad osadu), a ten zostawić na jakiś tydzień.Po tym odcedzić, wsadzić do zamrażalnika,poczekać 1 godz., zlać znad trimyrystyny(tłuszczu) i gotowe.Spirytusu ma być trochę nad osadem, a gałkę kupić całą, najlepsza jest ta z Indonezji(cała Kamisa lub Prymatu tyle że w tej patrzcie na numer partii powinno być 1 na końcu ;-) ), nie kupujcie tej z Grenady(np.kotanyi).
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
Ja bym wypił, chociaż nie lublu trunków wysokoprocentowych ^^

Mogli by też zacząć produkcje browrów Fragrans Full, to było by coś. Już widzę reklame w TV opowiadającą o jego niezwykłym i niepowtzrzalnym smaku i aromacie...

KAMIS - browar ze smakiem!
  • 25 / / 0
Na impreze,
A wydawało się że już na nich wszystko widziano :D
Uwaga! Użytkownik bahometh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
i jak wrażenia ? :D
Uwaga! Użytkownik Ban nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 576 / 11 / 0
Totalne rozczarowanie :wall: za dużo zjadłem i mirystycyna zdążyła się chyba w żołądku strawić, efekty na granicy placebo.Może to dlatego że tą gałkę trzymałem w spirytusie przez 8 dni, THC trzeba trzymać 2-4 tygodnie by się wyekstrahowało, w eterze naft. wszystkie składniki gałki mogą się nie rozpuścić(też robiłem tym ekstrakcję i tak jakoś nie wyszło :-/ ).Najlepszym rozpuszczalnikiem będzie prawdopodobnie aceton, tak jak w przypadku THC :finger: .
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
Je bym przeanalizował na twoim miejscu czy safrol i spółka nie reagują z rozpuszczalnikiem produkując gorsze trucizny/substancje rakotwórcze.
  • 576 / 11 / 0
Jakimś specjalnym chemikiem nie jestem, ale aceton nie zawiera grup hydroksylowych tylko one w połączeniu z safrolem mogą dać związek rakotwórczy to samo tyczy się reszty fenylpropanoidów.Do kondensacji potrzebny byłby jakiś silny kwas bądź żywica jonowymienna taka reakcja bez katalizatora trwała by strasznie dłuuugo , albo nie przebiegła by wcale co jest najbardziej prawdopodobne ;-) .Safrol jest bardzo słabo rakotwórczy na szczurach przeprowadzono badania bardzo podobne jak te na wykazanie toksyczności THC czyli użyto ilości znajdujących się może w 150g gałki.mirystycyna za to jest dobra dla wątroby gdzieś przeczytałem,że ma mniejszą toksyczność niż THC.Zweryfikuje te informacje jutro bo za chwile może wejść 8g powoju(niestety mieszanego :-/ ) i 15g gały %-D .
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".