Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam,
Przygotowuje sie do przgotowania pierwszej Ayahuasci. Bedzie to takze moj pierwszy kontakt z psychodelikami. Produkty kupilem z maya.
1. Banisteriopsis caapi Peru, Yellow, vine, shredded 50g + Psychotria viridis Peru, Pucallpa, leaves, whole 30g, bedzie to odpowiedia ilosc na pierwszy raz? Tak zebym poczul moc aya, ale w miare delikatie na poczatek.
2. Planuje gotowac okolo 8h dodajac 2 lyzki octu na kazdy litr wody. caapi i P.Viridis gotowac w jednym garnku czy osobno?
  • 3 / / 0
Ja byłem w Czechach doznania niezwykle widziałem całe bogactwo naszej cywilizacji, trzeba po prostu to przeżyć aby zrozumieć :extasy:
  • 1 / / 0
Hej, przygotowuje się do mojej pierwszej ayahuasca. Znalazłem wszystkie odpowiedzi na czacie w sprawie przygotowania wywaru prócz jednej, bazuje na Mimosa hostilis oraz Peganum harmala Czy lepiej gotować oba składniki razem czy osobno? Czy ma to duży wpływ na trip kiedy zazyjemy 1 napoj zawierający oba składniki jednocześnie? Co polecacie?
  • 63 / 5 / 0
Uwaga- czy mogę zażywać ayahuasce zażywając neuroleptyki?
  • 58 / 13 / 0
Gdzieś w Polsce odbywają się rytuały? Co możecie polecić?
  • 124 / 11 / 0
25 czerwca 2020Kokashake pisze:
Hej, przygotowuje się do mojej pierwszej ayahuasca. Znalazłem wszystkie odpowiedzi na czacie w sprawie przygotowania wywaru prócz jednej, bazuje na Mimosa hostilis oraz Peganum harmala Czy lepiej gotować oba składniki razem czy osobno? Czy ma to duży wpływ na trip kiedy zazyjemy 1 napoj zawierający oba składniki jednocześnie? Co polecacie?
I co jak było? Jestem ciekawy, bo ostatnio też robiłem z mimosą hostilis, ale zalazłem ją zimną wodą i byłem zdumiony jak zrobienie ayahuasci może być łatwe . W sumie to pharmahuasci bo jako iMAO użyłem 150 mg moklobemidu. I tu taka osobista dygresja, kilka postów wyżej, jakiś niecały rok temu, branie moklo do ayahuasci uważałem za świętokradztwo a teraz nie mam z tym oporów. Łatwiej, taniej, wygodniej. Jak to się podejście zmienia %-D. Co jest zastanawiające jeszcze bardziej kiedy uwzględniam wizję siebie na ostatnim tripie mianowicie ja jako szkieletor siedzący po turecku ładujący strzykawką w żyłę.
Jeszcze taka rada najlepszy dźwięk do tripowania to koncert świerszczy w ciepłą letnią noc. Nie ma nic lepszego. Istna magia.

Stosował ktoś krople z banisteriopsis dostępne w smartszopach?
Uwaga ludziska chyba zwariowałem oddam* Codeine Phosophate 30 mg! Zainteresowanych zapraszam na priv :korposzczur:
  • 8103 / 909 / 0
26 czerwca 2020hedowiec3 pisze:
Jak zażywasz neuroleptyki to znaczy, że masz problemy z psychika a ayahuasca i problemy psychiczne to nie dobre połączenie.Dodatkowe neurosy mogą osłabić działanie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 24 / 1 / 0
21 lipca 2020mlodyraja pisze:
Gdzieś w Polsce odbywają się rytuały? Co możecie polecić?
W Polsce "legalnie" nigdzie nie ma/nie będzie najprawdopodobniej ogłoszeń dot. rytuałów/grupowego picia ayahuaski ze względu na status prawny substancji.
Uwaga! Użytkownik KryptonB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / 3 / 0
Mam pytanie do osób, które mają juz doświadczenie z aya.

Jak zapatrujecie się na samodzielne zdobywanie składników i przygotowanie wywaru?

Oczywiście wiem o zorganizowanych ceremoniach, ale one mnie trochę nie przekonują ze względu na cenę takiej zabawy, a dwa nie bardzo wierzę w to, jak ta cała otoczka ma wpływać na doświadczenie, skoro głównie rozchodzi się o sama substancje, a nie to czy ktoś będzie przy okazji biegał z kadzidłem i grał na bębenenkach (oczywiście może brzmieć to mocno ignorancko, ale tak trochę to widzę po prostu) ;)
  • 1081 / 32 / 0
26 czerwca 2020hedowiec3 pisze:

Nie, malo jest o wiadomych komplikacjach a i tak splycily by faze do minimum
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.