Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 54 / / 0
Tyler Durden pisze:
wooow12 - zgadza się. Ja ustaliłem sobie dietę kulturystyczną na 5 posiłków dziennie i tego się trzymam, chociaż przy takiej dawce kalorii jak pomijam posiłek to robię się po prostu głodny.

Zresztą pisałem wcześniej, że ten miks bez jedzenia nie działa, węglowodany muszą być żeby PEA weszła na obroty, inaczej efekty są kiepskie.
Powrócę na moment do tematu apetytu/jedzenia przy tym miksie. Zainspirowana Tylerowskim Man Scorch'em jako źródłem PEA, postanowiłam odszukac opakowanie po moim ubiełorocznym spalaczu - Hyperdrine OD. Przeczucie mnie nie myliło, oto skład (deklarowany przez producenta):

1,3 Dimethylamylamine, Synepherine HCl, Methyl Synepherine, Caffeine, Yohimbine HCl, Alpha-Yohimbine HCl, Phenylethylamine (PEA), Hordenine Sulbtiamine, Glucoronolactone, Theobromine, Halostachine HCL ( N-methylphenylethanolamine )

Nie wiem, ile hordeniny+PEA było w tym zestawie, gdyż nigdzie nie ma info nt. konkretnej ilości danych składników w kapsułce. Poza tym, działanie horde/pea zapewne było tutaj mocno "zagłuszane" przez pozostałe substancje. No i oczywiście, hordenina to nie sele. Niemniej jednak, moje spostrzeżenia pokrywają się w dużej mierze z tym, o czym piszesz Tyler. Do rzeczy...

Podejście pierwsze:
Dieta fatalna ilościowo i jakościowo - w formie śniadanie plus późna kolacja, dziennie poniżej 1500kcal (taki głupi okres w życiu, gdzie nie miałam czasu, siły, ani ochoty na jedzenie). Kaps połknięty w godz. popołudniowych, na praktycznie pusty żołądek. Efekty - zero konstruktywnego pobudzenia, silny wjazd na serce, ból i zawroty głowy, senność, rozdrażnienie. Test jednorazowy, hypedrine poszło w odstawkę.

Podejście drugie (kilka tyg. później):
Dieta redukcyjna 2000kcal :-D , 6 posiłków dziennie, machanie sztangą 3xtyg , w dni nietreningowe jazda na roleczkach. W takich oto warunkach zewnętrznych hyperdrine pokazała swoją moc . Początkowo po intensywnym treningu miałam totalny zacisk żołądka, a jednocześnie było mi słabo. Wmuszałam w siebie posiłek. Po niedługim czasie, kiedy metabolizm wskoczył na wyższe obroty organizm sam zaczął domagać się jedzenia, co trzy godziny :). I Faktycznie, po posiłku przychodziła kolejna fala pobudzenia, nowy zastrzyk energii, chęci i siły do działania.
Na chwilę obecną trzymam się w okolicach 2500kcal (to całkiem sporo, biorąc pod uwagę moją budowę, płeć etc.) Hyperdrine było dla mnie momentami nie tyle zbyt mocne, co przyciężkawe i zbyt chemiczne… Ciężko to dokładnie określić. Mam nadzieję, że sele + pea da mi czystszą stymulację, zobaczymy. Za kilka dni rozpoczynam testy :).
  • 1481 / 197 / 0
Miałem jeszcze takiego supla jak Gaspari Nutrition Detonate, tam też nie było napisane ile jest PEA i ogólnie kapsułkę rozpuściłem i odmierzałem pipetą mililitry tego, zeby się nie przejechać np. z dawką 500 mg naraz :) Ale też działał jakoś dziwnie.

Ogólnie tego typu suple, tym bardziej bez konkretnych info w składzie, nie są godne polecenia jeśli chodzi o cykliczne zażywanie PEA. Tutaj bardzo istotne jest dawkowanie, systematyczność, komfort przyjmowania.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 106 / 9 / 0
Z własnych spostrzeżeń. Miks jest godny uwagi. Bardzo podobny do "witaminy A", ale bez jej większości skutków negatywnych. Jak już zostało wspomniane bardzo ważne są dawki (ich wysokość, jak i częstotliwość). Można przywalić za dużo PEA. Będzie wystrzał neuroprzekaźników. Niestety kolejne dawki nie będą już tak efektowne czy jak to woli efektywne do momentu posiłku wraz ze snem drzemką. Pea + sele nie powoduje w moim przypadku tachykardii czy innych tachyarytmii. Z kolei ciśnienie potrafi się podwyższyć przy nierozważnej dawce do poziomu, który jest określany przełomem nadciśnieniowym. Kaptropyl jest jest skuteczny. Jestem uzależniony od nikotyny w czystej postaci (e-papierosy). Mniejsza ochota na kolejne "dawki" nikotyny. Za bardzo nikotyna z tym miksem podbiją (nor)adrenalinę obwodowo. PEA + selegilina wykluczają się z NDRI (metylo/etylofenidat, pentedron) aczkolwiek da się nimi przebić działanie tej mieszanki. W drugą stronę nie próbowałem. Aha, pea + sele w moim odczuciu podwyższa znacznie temp. ciała (potencjalny spalacz tłuszczu). Jaki jest dokładny mechanizm działania imbiru w kwestii zbijania "wazo", tzn. zwężenia naczyń obwodowych?
"Przyszłość zaczyna się dziś, nie jutro."
  • 1481 / 197 / 0
Zawsze mnie zastanawiał jak się można uzależnić od tak kiepskich dragów jak nikotyna w dużych dawkach (e-papierosy), jedyne co to daje to uczucie normalności lub głodu, nigdy nie da niczego więcej.

Przy PEA + sele nie mam też ochoty na alko, więc coś w utrzymywaniu z dala od nałogów jest. Fakt, MPH też próbowałem przebić PEA i jak się wrzuci odpowiednio dużo to da się (aczkolwiek faza jest inna kompletnie wtedy, stymulacja przechodzi na typowe MPH, nie ma ani euforii ani nic).

Co do temperatury to ja zauważyłem skoki (raz ciepło, raz zimno), pewnie spowodowane niestabilnością dawek też, ale cetyryzyna utrzymuje to stabilnie. Tak czy siak efekt termogeniczny zanika po czasie.

Co do działania imbiru to nie wiem, ale jest blokerem nAChr i paru innych rzeczy, więc stawiam na to, że lekko hamuje działanie obwodowe PEA (imbir wyłącza stymulanty obwodowo, a w wysokich dawkach również ośrodkowo).
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 448 / 14 / 0
@Tyler Durden, cetyryzynę bierzesz na stałe przy sele+pea? Jeśli tak, to w jakiej dawce i jak często?
Wspominałeś również gdzieś na forum odnośnie nikotyny, a właściwie tego, co w niej zawarte, jako iMAO. Jak sprawdzałyby się plastry nikotynowe (np. te 25mg, ale pocięte na mniejsze kawałki) + PEA?
  • 54 / / 0
Dzisiaj mój pierwszy test tego miksu. Paradoksalnie, o ile ze zdobyciem sele nie miałam najmniejszych problemów, o tyle z pea poszło nieco ciężej. Najważniejsze jednak, że już mam i... Co tu dużo gadac, jest idealnie :). Miks perfekcyjnie trafia w moje potrzeby i oczekiwania. Miałam lekkie obawy, kiedy pea dośc długo się ładowała (około 45min?). Czekałam z niecierpliwością, naiwnie próbowałam doszukiwac się pierwszych efektów, aż tu nagle poczułam... Tego w żaden sposób nie da się pomylic z placebo.

Moja dawka: 5mg sele po język + 50mg pea z man scorch'a.
  • 1481 / 197 / 0
Uriel1 - nikotyna nie jest iMAO sama w sobie, iMAO są w fajkach razem z innym syfem jako alkaloidy tytoniu.
Cetyryzyna dziennie po 10 mg, czasami 20.

wooow12 - ja na początku się łapałem na to, że dorzucałem kapsy Scorcha, bo nie czułem efektu i jak się załadowała PEA to nagle podwójne JEBS. Jasne, że nie da się pomylić z placebo, a przez tę niestabilność (nie wiadomo kiedy dorzucać dokładnie i jak długo będzie się ładować) łatwo po pomyłki.
Tak myślałem, że skoro jesteś fanką witaminy A to ci się spodoba + będziesz zadowolona z braków skutków ubocznych i zjazdów.

Najszybsze wchłanianie PEA do OUN zauważyłem przy podaniu donosowym. Biodostępność duuuużo lepsza (szacuję, że w żołądku to jakieś 10%) i 10 mg potrafi w parę minut dać od razu typowy dla PEA wjazd. Łatwiej też dawkować i utrzymać stabilność.
Krócej jednak trzyma (ok. 2 h), pali w nos na początku jak ja pierdole, ale nie ma spływów, glutów, szczypania później czy uszkodzeń śluzówki. Przynajmniej niczego takiego nie zauważyłem, a to dziwne, bo często stimy, które nie pieką ani nic potrafią robić spustoszenie :)
  • 448 / 14 / 0
Rzeczywiście biodostępność jest znacznie lepsza, a do pieczenia idzie przywyknąć. Pytanie tylko, czy przy regularnym przyjmowaniu nie rozwali to śluzówki? Nie chciałbym mieć problemów za jakiś czas.
Przy okazji, gdy będziesz miał czas, prosiłbym Cię o odpisanie na mojego maila. Z góry dzięki ;)
  • 54 / / 0
I słusznie Tyler myślałeś. Sele+pea jest dla mnie kwintesencją tego, co uwielbiałam kiedyś w A. Z witaminką nie obcuję już od kilku ładnych lat gdyż to, co teraz krąży po ulicach mojego miasta to dla mnie jakaś totalna pomyłka. Szkoda nerwów i zdrowia na taki syf.

Ja po selepea czuję się tak... naturalnie. O wiele naturalniej niż po EPH. Przy S+P jest moc, ale nie przytłacza mnie ona, ani nie obciąża (?). Może to kwestia sortu epha, nie wiem - nie mam porównania z innym. W kontekście codziennej suplementacji, gdzie staram się zredukować element "przypadkowości" do minimum, to dla mnie spora przewaga nad etylofenidatem - przynajmniej mam pewność, co rzeczywiście biorę i jakiego działania mogę się spodziewać.
  • 1481 / 197 / 0
Na jednego juz odpisałem, ten wcześniejszy czeka :P

Ja waliłem to w nos przez miesiąc, a kapsułki jak gdzieś wychodziłem (wygodniejsze). Pieczenia potem już praktycznie nie było czuć i właśnie nie zauważyłem żadnych problemów ze śluzówką: ani kataru, ani glutów, ani zaczerwienionej śluzówki czy krwii, jakichś śladów zniszczeń. Ciekawa sprawa. Nie wiem jak dłuższe terminy, ale zawsze można dać nosowi odpoczywać :P
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.