Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
papawer somniferum pisze:
Mona laczyc DXM z pixami? Bo z tego co wiem to srodkow zwiekszajacych wydzielanie serotoniny (MDMA, DXM, antydepresanty, Tramadol) nie wolno laczyc. Poza tym to DXM laczylem juz chyba ze wszystkim co mozliwe: koda, alko, zielen, kawa, mak, loperamid, przeciwhistaminy, diazepam, tietyloperazyna, piracetam, benzydamina, kardiol, butapren...
I czy jak na drygi dzien po deksie dropsa zarzuce to nic mi nie bedzie???
DXM jest SSRI z tego co wyczytałem na wikipedii. Tzn. na następny dzień możesz mieć jeszcze odrobinkę zablokowany wychwyt zwrotny serototoniny co spłyci efekty działania piguły.

Ale to tylko teoria bo sam nie próbowałem.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Ja na drugi dzien po dxmie wrzucilem 2 panienki po ktorych mi jest juz przyjemnie, ale nie mialem zadnej euforii wiec na radze wrzucac dzien po bo szkoda kulek poprostu.
  • 89 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Agntx »
Mam poważne pytanie: czy mogę zmieszać DXM (dość małą dawkę, bo tylko 250mg) z lekiem antydepresyjnym? Albo w ogóle pominąć dawkę leku antydepresyjnego i wszamać DXM? Ten lek to Zalasta, zaś w dzień biorę Fluanxol. PROSZĘ O ODPOWIEDŹ
Ostatnio zmieniony 12 marca 2007 przez Agntx, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie jest trudną lekcją,
którą nie można się nauczyć.
Trzeba ją przeżyć
  • 324 / 6 / 0
Z pixami jednak sie nie odważyłem wziąść.
Ale nie moge przestać brać tego. Już 10 dni biore co dzennie po paczce acodinu.
I nie powiem że to nie działa juz na mnie.
Bo działa aż za mocno, ale nie tak jak trzeba. Podobno wysokie stężenia DXM utrzymujące sie w organiźmie ponad 3 dni powodują zmiany w mózgu.
A ja od 10 dni wpierdalam 450mg dziennie.
Kocur jestem
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 21 / 0
Agntx pisze:
Mam poważne pytanie: czy mogę zmieszać DXM (dość małą dawkę, bo tylko 250mg) z lekiem antydepresyjnym? Albo w ogóle pominąć dawkę leku antydepresyjnego i wszamać DXM? Ten lek to Zalasta, zaś w dzień biorę Fluanxol. PROSZĘ O ODPOWIEDŹ
Cześć. Też biorę Zalastę, jednak podejżewam, że bania DXMowa będzie cię trzymać 24h (w połączeniu z tym lekiem). Sprawdzone :/ Nie wiem czy to nie ryje łba zabardzo. Do do leków antydepresyjnych - mój kolega je SSRI (Seroxat) i mixował z DXM i nic mu nie było.
papawer somniferum pisze:
Z pixami jednak sie nie odważyłem wziąść.
Ale nie moge przestać brać tego. Już 10 dni biore co dzennie po paczce acodinu.
I nie powiem że to nie działa juz na mnie.
Bo działa aż za mocno, ale nie tak jak trzeba. Podobno wysokie stężenia DXM utrzymujące sie w organiźmie ponad 3 dni powodują zmiany w mózgu.
A ja od 10 dni wpierdalam 450mg dziennie.
Kocur jestem
Jak ktoś wyżej pisał DXM spłyca efekty piguły. A dlatego, że DXM jest SSRI i przy okazji DaRI dlatego spłyca efekty piguł podobnie jak popularne leki przeciwdepresyjne.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sbk »
czy tussidex (tabletki) + tussipect (syrop) to dobre połączenie??
zamiezamy z kumplem wziac po półowie, jest to nasza pierwsza przygoda z tego typu specyfikami :)
prosze o szybką odpowiedz
pozdrawiam!
  • 528 / 21 / 0
[quote="sbk"]
czy tussidex (tabletki) + tussipect (syrop) to dobre połączenie??
zamiezamy z kumplem wziac po półowie, jest to nasza pierwsza przygoda z tego typu specyfikami ]

Stymulanty z DXM to niebezpieczny mix. Temperatura ciała może wyć za wysoka i ugotujecie sobie mózgi... Albo jedno albo drugie, chociaż bardziej polecam DXM :) Pół paczki to dobra dawka na początek.
  • 1199 / 8 / 0
Codeine mam pytanko : biore sertraline 100 mg dziennie oraz 25 mg perazyny i spamilanu 10 mg i czuje sie w miare dobrze. Uwazasz ze 450 mg dxm moze zrobic cos niebezpiecznego w wymieszaniu z tymi lekami ?
  • 157 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Iwan »
DXM + SSRI to możliwość wystąpienia zagrażającego życiu zespołu serotoninowego. Jednak ja już od dawna biorę SSRI lub SNRI a ostatnio to nawet jeszcze mieszam SNRI z SSRI i do tego jeszcze biorę DXM w dawkach 450-900mg i nic nigdy mi się nie stało. Kilka razy ale naprawdę bardzo rzadko trochę długo mnie trzymało, gdzieś do wieczora dnia następnego ale to już nie była psychodela tylko jakby kac DXM'owy. Miało to niektóre z objawów zespołu serotoninowego ale przechodziło do następnego dnia. Tak dla ścisłości to obecnie dziennie biorę: ustalone w psychiatryku i ostatnio podwyższone przez jednego psychiatrę 225mg wenlafaksyny (Effectin, Velafax), 600mg karbamazepiny (Amizepin), 45mg chlorprothixenu i od drugiego psychiatry 40mg fluoksetyny :D Zobaczymy, może będę miał euforię i zajebisty humor jak zacznie fluo dobrze działać a może pojawi się zespół serotoninowy? Bo tak przed tym przestrzegają a ja w sumie nigdy nie miałem mieszając SSRI z DXM ani SSRI z DXM to zobaczymy teraz jak zareguję na te wszystkie razem :)
  • 1199 / 8 / 0
Iwanie daj znać jak juz przetestujesz ten ala kamikadze miks z dexem :D. Powodzenia.

UPDATE:
Rano wziąłem 100 mg serttraliny, 25 perazyny, 5 mg spamilanu. Teraz jest godzina 13.30 i zapodalem wlasnie 450 mg dexa. Zobaczymy czy przezyje ;) zart :) zaelezy mi na moim zyciu

UPDATE:
16:32
Zyje! Ale tak mną przetrzebiło jak nigdy. Nadal blednik zle dziala.
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2007 przez prawie_martwy, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...