Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 143 / 11 / 0
@CieplaPoduszka
Waga 75kg, póki co jeszcze nie próbowałem DXM. Może lepiej poczekam dłużej, aż zejdzie całkiem z organizmu.
  • 2532 / 602 / 0
Czasem po peaku czuje takie silne spięcie w mięśniach nóg (wydaje mi się,że jest to spowodowane zmianami w przekaźnictwie serotoninergicznym).Są jakieś sposoby aby to zwalczyć?
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1540 / 397 / 13
Z czego wynika taka rozbieżność cen w niektórych aptekach? W pierwszej lepszej cena wynosi jedynie 14zł a w ścisłym centrum spotkałem sie z ceną aż 26(sic!)zł za ten sam preparat. Czy to zależy tylko i wyłącznie od lokalizacji? Ktoś kiedyś napominał, że z popularnym lekiem na kaszel bywa podobnie.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2532 / 602 / 0
Pewnie sami sobie ustalają cene w poszczególnych miejsach.Faktycznie teraz ceny są wysokie.Ja jak tylko moge,to wybieram tussidex zamiast Acodinu.Zły absolutnie nie jest,jedynie odrobine wolniej się wkręca IMO.Moją standardową dawką jest aktualnie 600mg,no i przy dwóch opakowaniach kupowanych dość często to robi różnice.Drobna wada tussidexu to to,że kapsułki są duże i troche ciężko się połyka,czasami czuć je w gardle.Tussi połykam po 5,kiedy aco moge po 20 i więcej i nic nie czuje.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1080 / 319 / 5
Wiem że był nawet taki wątek "sigma" opisujący to szczegółowiej ale tylko tutaj dodam iż mi DXM znacznie lepiej działa gdy biorę go w skojarzeniu z opipramolem i/lub ketaminą. Głównie widzę tutaj rolę sigmy, dawno się tak zdrowo nie czułem jak gdy po tygodniu brania opipramolu (razem z bupropionem więc stężenie musiałem mieć jakieś wyjebane) zacząłem microdawkować DXM. Niestety po paru dniach gdy wypiłem 3-4 piwa ów efekt minął. Ale może to tolerancja też.
Spoiler:
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 503 / 150 / 0
@Atropolamine a ile ważysz? Mam właśnie taką dawkę 600mg przygotowaną na tripa, chcę zobaczyć jak po kilku miesiącach będzie wyglądać trip na czystym DXM, bo poza miksami to dość dawno na nim nie tripowałem, więc jestem mega ciekawy tripu na tej substancji po tym czasie. W sumie to regularne tripowanie zacząłem właśnie od 2 tripów na DXM, potem przewijało się ono w połączeniu z THC lub 2cb. Spodziewam się, że teraz jak już całkiem dobrze się z psychodelikami poznałem (choć wiem że jeszcze nieraz mnie zaskoczą i wciąż więcej przede mną) to pozwiedzanie tej drugiej strony monety może być ciekawe. Dodatkowo tamte tripy miały miejsce gdy średnio 2 razy w miesiącu piłem alko, teraz już prawie pół roku go nie piję to spodziewam się, że też może mieć to pozytywny wpływ na wygląd tej podróży.
  • 2532 / 602 / 0
Gdzieś 60 - 62 około.Tak 100% to nie wiem ile.
  • 1540 / 397 / 13
10 października 2023Atropolamine pisze:
Moją standardową dawką jest aktualnie 600mg
Wow respect man, często zarzucasz czy jednak tolerancja robi swoje? Ja ważę trochę więcej i mam trochę doświadczeń z różnymi psychodelikami ale jednak bym się cykał zaczynać od takich dawek. Właśnie zeżarłem swoje pierwsze opakowanie kaszlaka i czekam na efekty. Prawilnie - bez próby uczuleniowej (hehe nie próbujcie tego dzieciaki harm reduction najważniejsze %-D )

Wstrzymałem się z próbowaniem ketaminy przed pierwszą życiową próbą z DXM gdyż stwierdziłem, że lepiej stopniowo zaczynać od mniejszego kalibru niż ładować sie w nieznane, dyso nigdy nie było moją domeną. No bo niby można spróbować fenta przed kodeiną tylko jaki to ma sens?
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2532 / 602 / 0
Dosyć często.Tolerancja też,chociaż w przypadku DXM na szczęście z nią nie ma takiej tragedii jak z wieloma innymi substancjami,nie zapowiada się narazie,żebym musiał zwiększać dawkę,ta mnie satysfakcjonuje a dexa jem sporo.Inna sprawa jest taka,że po tylu tripach substancja zmieniła troche swój charakter i częściowo utraciła nieco "magii".Jednak fakt,kiedyś 300mg robiło mnie srogo,a 600 często powodowało totalnego blackouta,albo wysyłało w d hole.Teraz po 600 chodze w plenerze,czasem są problemy z pamięcią i np zupełnie nie pamiętam jak wrociłem do domu,ale no chodze żyje %-D
  • 45 / / 0
Mnie od brania odrzuca ostatnio tylko to że biorąc więcej niż jedną paczkę wymiotuje ktoś kiedyś pisał że coca cola pomaga czy to prawda ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.