Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 126 / 1 / 0
Okej słuchajcie, dla mnie problem jest już rozwiązany. Nawet nie wiem ile to już dni od czasu mojego ostatniego kontaktu z alkoholem. DXM okazał się przede wszystkim bardzo dobrym zaspokajaczem głodu. Dawki 5, 7, 9, 11 tabletek w zależności od potrzeby były bardzo pomocne i zdziałały cuda. Zaczął się kolejny rok akademicki a ja odczuwam świeżość i radzę sobie świetnie ze stresem nie szukając rozwiązań w kieliszku/kuflu.

Jednak nic nie da się osiągnąć bez szczerych chęci. Jak głód wygra z chęciami to nic nie zostanie z realizacji planów. Wiecie jaka jest różnica między piciem rekreacyjnym a piciem nałogowym? Poczucie winy! Jeżeli w potylicy zamiast radosnego szumu alkoholowego mamy szczery wstręt "o kur** znowu to zrobiłam" to zaczyna się nałóg który jest równią pochyłą. Nie da się w nim uspokoić. Głód wywołuje stres a napicie się też go wywołuje tylko na innym jego biegunie. DXM działa tutaj jak gaśnica. Najlepiej zastosować go w dawce niepsychodelicznej. Wejście wywoła lekkie poczucie ciepła i dezorientacji, sama faza będzie niewyczuwalna a zejście przyniesie ulgę na wszystkie, ale to wszystkie troski.

Nie wiem czy na tym forum można wnioskować o temat do zamknięcia. Ja czuję, że już więcej w temacie nie da się dodać więc proszę moderatorów o jego zamknięcie. Dziękuję również za rady i inspirujące przemyślenia od wszystkich.

Jeżeli ktoś potrzebowałby rady czy miał jakieś pytania zapraszam na PM.
  • 616 / 4 / 0
Co do zamknięcia, to sie pomyśli. A co do Twojej sprawy, to muszę powiedzieć że jestem z Ciebie dumny.
Uwaga! Użytkownik wendrowycz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3007 / 7 / 0
Też bym był dumny gdyby rzuciła alko bez pomocy innych substancji, teraz zamiast alko może się uzależnić od DXM ale cóż, czas pokarze :)
Uwaga! Użytkownik zombisztajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2644 / 41 / 0
Już lepsze uzależnienie od dexa niż od alko. Poza tym pisała że malutkie, ledwo wyczuwalne dawki brała jako kurację, od takich ciężko się uzależnić. ;]
  • 3007 / 7 / 0
No żeby nie było zdziwienia, alkohol też się zaczyna od kieliszka czy piwa %-D :finger:
Uwaga! Użytkownik zombisztajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.