ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
a czy wiecie może, dlaczego większość tego tzw. MDMA w krysztale to takie duże brązowe brzydkie kryształy ? przecież to powinno być drobnokrystaliczny biały proszek a nie taka brudna skała.
Uwaga! Użytkownik hd2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1615 / 28 / 0
Zwykle ten ciemny kolor dają zanieczyszczenia.
  • 853 / 56 / 0
hd2 pisze:
a czy wiecie może, dlaczego większość tego tzw. mdma w krysztale to takie duże brązowe brzydkie kryształy ? przecież to powinno być drobnokrystaliczny biały proszek a nie taka brudna skała.
drobnokrystaliczny proszek to masz jak ktoś to podzieli.Normalnie masz duży kryształ i w sumie jakość nie musi zależeć od koloru.Gdzie akurat ja z brązowym mdma spotkałem się tylko kiedyś tam, w pigułach a jeśli chodzi o czyste mdma to najczęściej miałem przeźroczysto - białe kryształki ale brązowe, szare czy jakiekolwiek inne , nie musi oznaczać że są słabsze, czy że to zanieczyszczenie jest szkodliwe.
Tester i dobrze przeprowadzony test.W zasadzie wszystko co jest potrzebne by bez obaw brać mdma, bo akurat sama substancja nie jest kapryśna a i ciężko ją przedawkować.
  • 1615 / 28 / 0
Czy ciężko przedawkować to nie powiedziałbym bo wjebanie 0,5g lub więcej może się nieciekawie skończyć.

Natomiast jeżeli chodzi o mniejsze dawki, to się zgadzam. Działanie różni się tylko mocniejszym wygięciem ryja i intensywniejszymi doznaniami.
  • 853 / 56 / 0
ponoć LD50 czyli śmierć 50% szczurów:D , to ok 5 g MDMA , w przeliczeniu na taką zwykłą ludzką wagę(70-80 kg), gdzie wiadomo...ja pisałem o ok pół grama i spokojnie mogłem przynajmniej zemdleć ale ogólnie jest to dosyć bezpieczna substancja - choćby w porównaniu do alkoholu

No i na plus MDMA to to że więcej nie znaczy bardziej.Jak masz dobry towar to 0.2 + 0.1 po dwóch godzinach to jest absolutny max, więcej nic nie daje poza ryzykiem że kolejne dni będą kiepskie
Ostatnio zmieniony 24 czerwca 2012 przez gbu, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1615 / 28 / 0
Szczerze powiem, że nie wiedziałem jaka jest dawka śmiertelna MDMA. Choć w 5g to cięzko mi uwierzyć.

Widziałem użytkowników po dawkach mniejszych niż 1g i wyglądali tragicznie. Sam z resztą po ok 800 mg prawie wylądowałem w szpitalu. Serducho by mi o miało co z klaty wyskoczyło, zaburzenia mowy - bełkot, problemy z motoryką, burdel w głowie, podwyższona temperatura, ryj wygięty. I to na imprezie. Gdyby nie znajomi którzy mnie doprowadzili do ładu wyprowadzeniem na świeże powietrze i podawanie czegoś zimnego do picia to mogłoby być nieciekawie.

Z kolei znajomy dostał zapaści. Ile zjadł nie pamiętam ale poniżej grama. Tak więc mimo wszystko trzeba uważać.
  • 853 / 56 / 0
Mi też ciężko ale takie są wyniki...zawsze trza wziąć poprawkę że szczury mogą mieć inaczej.
A co do przedawkowania - swego czasu mój dobry kumpel - wziął 10 piguł na tekno w spodku, zżarł 9 przez noc, - ja je testowałem , tak na dziś to myślę że jak na nasz kraj mocny towar - 100 mg MDMA pewnie miały.
Gość wjebał ich 9 przez noc...potem tydzień problemów zdrowotnych, bóle w klacie, problemy z oddychaniem - poszedł nawet do lekarza, nic nie stwierdzono..wiadomo, psycha mu się posypała po takim maratonie...drugi...zjadł ok 20(słabszych), przez noc...normalnie trup człowieka na drugi dzień a psychicznie to pewnie przez kilka(naście) następnych

Natomiast żeby ktoś wylądował w szpitalu po przesadzeniu z MDMA , tego nie znam i nie słyszałem.Ostry dyżur po fecie, czy grzybach, były takie przypadki.
  • 13 / / 0
gbu pisze:
hd2 pisze:
a czy wiecie może, dlaczego większość tego tzw. mdma w krysztale to takie duże brązowe brzydkie kryształy ? przecież to powinno być drobnokrystaliczny biały proszek a nie taka brudna skała.
drobnokrystaliczny proszek to masz jak ktoś to podzieli.Normalnie masz duży kryształ i w sumie jakość nie musi zależeć od koloru.
rzuć w takim razie okiem na ostatnie zdjęcia stąd:
https://www.erowid.org/archive/rhodium/ ... ine/gonzo/
to są foty z syntezy MDMA. Nie przypomina to raczej dużych brudnych kryształów, nie ?

scalono - surveilled

aha - na sil roadzie często wrzucają fotki swojego mdma w postaci takich wielkich (np 500g) grud, wygląda to trochę jak żużel tylko z mnieszymi dziurami. generalnie to znacznie różni się od mdma z takiej standardowej syntezy. a że sole mdma z definicji są białym drobnokrystalicznym proszkiem to ta cała reszta to jakieś kombinacje.
Uwaga! Użytkownik hd2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 853 / 56 / 0
A czasami nie jest to efekt rekrystalizacji?
Gdzie żeby było jasne - żadnym ekspertem w tej kwestii nie jestem

ps natomiast tak na logikę - gdyby idealna synteza MDMA kończyła się prochem, to nie wiem jaki byłby sens, doprowadzania tego do konsystencji kryształu, w formie takich wielkich grud.W sumie jeden chuj jeśli chodzi o przemyt czy sprzedaż.
  • 13 / / 0
bo może ten kryształ to jest jakiś miks wszystkiego na raz, robią syntezę, a później odparowują rozpuszczalnik i sprzedają to dalej, razem z substratami, produktami ubocznymi, itp. no ale nie wiem, nie chcę tu wprowadzać zamieszania, jednak obaj się zgodzimy, że na tych fotkach z syntezy MDMA wygląda to zupełnie inaczej niż dzisiejsze MDMA
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.