Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 111 / 28 / 0
Też jestem z tych osób które wkładają kwasa pod język, czasem go troche pomemlam, pociumkam i po okolo 15min połykam. Pierwsze efekty po godzinie, przez następną godzine sie nakręca, potem peak. Swoją drogą, zauważyłam taki dziwny efekt, mianowicie jakies pół godziny po wzięciu mam takie subiektywne odczucie wczytywania efektów. Tak jakby zmiana percepcji sie pogłębiała i wyglądałoby to jak kwasowy trip wersja demo. Myśląc w tym czasie, ze to jest zwykła wkręta i musze jeszcze poczekać z pol h minimum, ten demo trip ustaje a normalna faza rozwija sie po godzinie tak jak pisałam wyżej. Miał tak ktoś? XDDD I czym moze to byc spowodowane
:nos: dzieki [h] za moje M <3 :nos:
  • 410 / 40 / 0
Pod językiem miejsce jest bardzo silnie ukrwione, pewnie jakaś część substancji się już dostaje do krwiobiegu i dlatego tak masz. Najnormalniejsza sprawa.
  • 26 / 6 / 0
wczorajdraculaura pisze:
Też jestem z tych osób które wkładają kwasa pod język, czasem go troche pomemlam, pociumkam i po okolo 15min połykam. Pierwsze efekty po godzinie, przez następną godzine sie nakręca, potem peak. Swoją drogą, zauważyłam taki dziwny efekt, mianowicie jakies pół godziny po wzięciu mam takie subiektywne odczucie wczytywania efektów. Tak jakby zmiana percepcji sie pogłębiała i wyglądałoby to jak kwasowy trip wersja demo. Myśląc w tym czasie, ze to jest zwykła wkręta i musze jeszcze poczekać z pol h minimum, ten demo trip ustaje a normalna faza rozwija sie po godzinie tak jak pisałam wyżej. Miał tak ktoś? XDDD I czym moze to byc spowodowane

Kiedy substancja zostaje umieszczona pod językiem, rozpuszcza się w ślinie, a następnie jej cząsteczki przenikają przez cienki nabłonek błony śluzowej. Dalej trafiają do drobnych naczyń włosowatych i żył podjęzykowych, a stamtąd bezpośrednio do krążenia ogólnego.

To jest istotne dlatego, że przy połknięciu droga wygląda inaczej:

usta → żołądek/jelita → żyła wrotna → wątroba → krążenie

Wątroba może wtedy rozłożyć znaczną część substancji jeszcze zanim dotrze ona do reszty organizmu. Nazywa się to „efektem pierwszego przejścia”.

Przy podaniu podjęzykowym droga jest w uproszczeniu:

pod językiem → błona śluzowa → naczynia krwionośne → krążenie

Dlatego efekt może pojawić się znacznie szybciej, często w ciągu kilku minut.
  • 111 / 28 / 0
Wiem doskonale jak to działa i jak najbardziej jest to sensowna teoria, tyle że kurcze, jak tylko zauważam ten efekt to on od razu znika, ja trzezwieje spowrotem i oczekuje na tą właściwą faze zamiast tej wstępnej znikającej XD
:nos: dzieki [h] za moje M <3 :nos:
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.