Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3651 / 999 / 2
Z tego względu, że regularnie co 1-2 tyg. biorę terapeutyczno - rekreacyjnie ALD-52 (jako uzupełnienie do escitalopramu, lamotryginy oraz sporadycznego lorazepamu), mogę podzielić się spostrzeżeniami odnośnie redukcji tolerancji na lizergamidy.

Przede wszystkim, jeśli chce się często brać (w tym przypadku terapetycznie), a nie przeżywać siebie na mega dawce, to:
- nie należy brać więcej niż dwa blottery na raz!
- nie powinno się następnego dnia po tripie także tripować,
- ograniczyć inne psychodeliki,
- nie mieszać innych psychodelików, o ile lizergamid nie jest tylko lekiem, a konkretną rekreacją odbywającą się co jakiś czas,
- nie brać beta- ketonów przynajmniej przez tydzień,

Czym udaje mi się redukować tolerancję (jakie substancje):
- Sunifiram,
- Unifiram
- 2'OXO-PCM (cały tydzień brałem = jeden blotter ALD-52 wywołał zapętlanie i utratę "ja").

Oprócz tego powyżej znacie jeszcze jakieś sposoby?
sky is the limit
  • 858 / 291 / 0
Inne dysocjanty, ewentualnie ekstrakt alkoholowy z dziurawca.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 3651 / 999 / 2
Wszystkie dysocjanty? Jakieś jeszcze inne substancje?
sky is the limit
  • 2976 / 256 / 0
Z leków na myśl przychodzi mi jedynie memantyna, która też antagonizuje NMDA.
  • 3651 / 999 / 2
[mention]tur3k[/mention]
Na jednym z blogów o suplementach znalazłem coś takiego. Może się przydać:

5-HT1A
Agoniści: flibanseryna, serotonina

Częściowi agoniści: 5-MeO-DMT, buspiron, klozapina, kwetiapina, amfetamina, arypiprazol, LSD, MDMA, psylocybina, trazodon, wilazodon, bakozydy, 2C-B, 2C-P, kannabidiol, Ginkgo biloba, lamotrygina, meskalina, metylofenidat, olanzapina

Antagoniści: pindolol, risperidon, propranolol, ksyloamidyna
sky is the limit
  • 9700 / 1911 / 2
Imbir.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2976 / 256 / 0
[mention]blackgoku[/mention] z tego co wymieniłeś (antagoniści) to sens ma chyba tylko propranolol. Mógłbyś coś więcej o ksyloamidynie napisać (np założyć nowy temat aby tutaj nie zaśmiecać) ? Na hajpie o tym związku cisza, na necie również a duckduckgo podpowiada mi ksylidynę - jednak na pewno nie o ten związek chodzi.
  • 8103 / 914 / 0
Najlepiej dziala po prostu przerwa, jak najdluzsza.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 2976 / 256 / 0
To oczywisty fakt, ale jak ktoś stosuje microdosing lizerów (gdzieś na fejsowej grupce a nawet może tutaj na forum był o tym temat) to przerwy raczej nie wchodzą w grę, a nawet jeśli to krótkie ;)
  • 948 / 279 / 2
Czemu właściwie chcecie wpływać na receptory 5HT1? Zawsze wydawało mi się, że działanie psychodeliczne wiąże się przede wszystkim z agonizmem receptora 5HT2(a)

Tolerancja jest związana z pobudzeniem 5ht2a, co prowadzi do regulacji w dół receptorów - potrzeba więcej LSD aby osiągnąć ten sam efekt. https://doi.org/10.1016/j.bbr.2014.12.014
- Sunifiram,
- Unifiram
w tym linku wyżej jest coś właśnie o działaniu agonistów ampa, ale za mało się znam na famakologii aby wyciągnąć poprawie wnioski

Agonim receptora 5ht1 powinien zmniejszać wydzielanie serotoniny(i kilku innych neurotransmitterów) i tym samym wpływać na szybsze wyregulowanie się receptorów 5ht2 w górę, czy coś pomieszałem?
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.