Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej, chciałam odkurzyć temat, ktoś coś? Ja jestem już w ponad dziesięcioletniej szamotaninie z kodeiną, miałam dłuższą przerwę po 2020, niestety zgubił mnie brak docenienia samej siebie. Tak więc nie tylko pycha gubi, zaniżanie swoich osiągnięć również. Po prostu po jakimś roku przestałam być dumna, gdy byłam z siebie z jakiegoś powodu niezadowolona mówiłam sobie: najważniejsze, że jesteś trzeźwa, na co mój chory łeb odpowiadał: phi, i co z tego.... Jestem właśnie po odtruciu po ponad rocznym braniu w kratkę, acz regularnie (co 2,3,4, czasem 5 dni) dlatego już jakieś objawy fizyczne absty zaczęłam odczuwać. Tak więc mam to za sobą, ale wiem co mnie czeka, już tego trochę doświadczam... W 2020, wtedy kiedy udało mi się przestać na dłużej, przez jakiś miesiąc to był hardkor. Taka "klasyczna" depresja, że zdarzało mi się przez cały dzień nie wstać, tyle co do toalety. A już wtedy byłam na SSRI i pregabalinie... Mam nadzieję, że teraz nie będzie tak źle, bo jednak nie był to ciąg, tylko kratka...
ODPOWIEDZ
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.