Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
szkarlatny pumpernikiel pisze:

Casto je polymorfny toxikoman na tom zdravotne omnoho horsie,
ako pravidelny uzivatel Heroinu..
Ale mozete sa nadalej presviedcat,ze vy ste iba uzivatel
Kodeinu,Tramalu,obcas Morfia,obcas Fentanylu,obcas....
A ostatny su na tom ovela horsie..

tu się zgodze w 100%, bo ja jestem przykładem takiego użytkownika. nigdy nie brałem jakiegoś jednego, wzglednie dwóch narkotyków. zawsze były to miksy i to czasem więcej niż 4 substancji. najbardziej poleciałem na china white(3-metylofentanyl)skręt po tym o mało nie przepłaciłem wariatkowem. dlatego śmiało moge potwierdzić, że mieszanie różnych substancji jest sie o wiele bardziej uzależniajace. chodzi tu o bardzo głębokie synergizmy w oddziaływaniu na endogenne neuroprzekaźniki i ich wydzielanie. można to opisać pokrótce tak, jak tylko przesolisz to jest to nie do zjedzenia, ale jak dowalisz jeszcze pieprzu, papryki czy czego tam innego, to, to jest już nie tylko nie do zjedzenia, to jest nie do połkniecia ;-)
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 1406 / 142 / 0
Yossarian pisze:
w chuju mam "elo ziomków", mam 25 lat, skończyłem studia i nie zadaję się z jakimiś tępymi gówniarzami spod bloku. żartowałem z tym wpierdolem, nie jestem za takim rozwiązywaniem spraw, tym bardziej że wielu wielkich ludzi wstrzykiwało/wstrzykuje sobie herę. uważam tylko że to już dno. ale jak ktoś chce sobie niszczyć zycie, to prosze bardzo, będzie mniej idiotów na świecie. ja też lubię narkotyki, ale zawsze znałem umiar i zawsze wiedziałem że bawiąc się w ciężkie narkotyki na poważnie mogę sobie spierdolić zdrowie, a także życie, wiec nigdy nie przeginałem. dlatego ni chuja nie wziąłbym hery do zyły, choćby mi za to płacili. za dużo sie o tym naczytałem. oczywiście zdaję sobie sprawę że nie każdy kto to robi kończy pod mostem czy na dworcu, ale nikt z was chyba nie zaprzeczy że regularne branie heroiny i innych ciężkich narko wpływa strasznie negatywnie na zdrowie, także psychiczne. ja wole być trzeźwy ale zdrowy. chociaż wiem że to co do tej pory zjadłem, wciągnąłem i wypaliłem też już mi nieco zdrowie zepsuło, dlatego ograniczam się już tylko do bakania. zresztą to jest używka najlepsza na świecie i nie potrzebuję innych, co najwyżej raz na kilka miesięcy.
fentanyl pożarł wszystko, tak chyba napisał szanowny kolega mac rider, a szacowna calleigh poradziła mi wiadro fekalii na łeb celem przejżenia na zaćpane oczeta(ten cytat se nad łóżkiem po wydrukowaniu umieściłem), tak więć słucham, co mi szanowny pan mgr radzi w tej kwestii?
ps/nie widziałem, sorki za dwa posty pod rząd, okulistę? :-p
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 3 razy.
narkotyki są niezdrowe
  • 27 / / 0
Nieprzeczytany post autor: banditos »
guma a dlaczego ty uwazasz ze elo ziomki spod bloku to idioci?

tak samo sprowadzasz sytuację do ogółu bez obiektywizmu ;-)

bless
Uwaga! Użytkownik banditos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
A gdzie niby napisałem, że każdy "elo ziomek" to idiota? Otóż nigdzie tak nie napisałem.
wielu wielkich ludzi wstrzykiwało/wstrzykuje sobie herę. uważam tylko że to już dno. ale jak ktoś chce sobie niszczyć zycie, to prosze bardzo, będzie mniej idiotów na świecie.
Tutaj jednak Yossarian wyraźnie napisał, że heroinista niszcząc sobie życie sprawia, że będzie mniej idiotów na świecie. Ma ktoś jakieś wątpliwości, że to inna wersja zdania "każdy heroinista to idiota"??? Chyba nie...
tak więć słucham, co mi szanowny pan mgr radzi w tej kwestii?
Ja bym najpierw zapytał jakie studia skończył....może ma licencjata albo inżyniera... :rolleyes:
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
za duzo wiedzy udzielacie o sobie na forum nikt nic nie wie za duzo ludzi to czyta pozdro za duzo wiedzy
fakultetyb dwa cos w glowie sie ma ja mam jeden i daje rade
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 142 / 0
popieram Cię no1, ale tak mnie zakurwił ten pompatyczny styl i pogarda w tym poscie napisanym przez Yossarian, że mnie poniosło, wiesz przecież, że ze mnie "niespotykanie spokojny człowiek" jest. a z reszta wczoraj miałem nienajlepszy dzień, to może faktycznie nie powinienem pisać. racja, im mniej o nas wiedzą tym lepiej jest. dlatego we wczorajszym poście dokonałem odpowiednich zmian :-)
pozdro namber
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 2 razy.
narkotyki są niezdrowe
  • 371 / 3 / 0
Tez zmienie to co napisałam bo - jak przeczytałam inne Twoje wypowiedzi Yossarian'ie - to stwierdziłam, ze szkoda słów bo i tak nie zrozumiesz przekazu. Siebie uwazasz za lepszego, bardziej inteligentnego - normalnie istne cudeńko - gówienko, jedynie 'bakajace' i NIC nie wiedzace o istocie uzaleznienia, a jedynie szufladkujace ludzi według swojej chorej hierarchii wartości. I na koniec - to wiedz, ze gandzia ryje beret bardziej od heroiny. Stad "mordeczka na wodzy" ;-) bo obrazasz i denerwujesz!!!!
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2009 przez Julietta, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 494 / 27 / 0
Miałem dziś sen, sen w którym moje bakające dzieci bawiły się wspólnie i wspólnie chodziły do szkoły z dziećmi grzejącymi hel i dziećmi ciągnącymi kreski....
  • 584 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
Der neue Rauschstoffbenutzer pisze:
Miałem dziś sen, sen w którym moje bakające dzieci bawiły się wspólnie i wspólnie chodziły do szkoły z dziećmi grzejącymi hel i dziećmi ciągnącymi kreski....
Ej no chyba przesadzasz ze snem, na pewno noddowales...
America's C.R.E.A.M. team
Zablokowany
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.