Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Na kaca nie ma lekarstwa. Nie jeść nic na siłe jak ma sie odruch wymiotny i sie nie męczyć, ale najlepiej z powrotem sie najebać i stopniowo schodzić
  • 1008 / 87 / 0
Klin, ma się rozumieć poza aspektami zdrowotnymi, to jest błogosławieństwo8)
Co do jedzenia to de gustibus non est disputandum.
U mnie to jest jak przy schodzeniu ściery lub pochodnych. Zjeść jakieś kompaktowe śniadanie, które oprócz fundamentalego składnika czegoś do gryzienia, u mnie zawiera herbatkę oraz coś z kofeiną (może być też dodatkwo z amfetaminą lub j.w.).
Robię tak by rozruszać układ pokarmowy. Wtedy to albo idę do tyry lub obieram azymut na jakąś aptekę lub kilka, by zakupić preparat zawierający kodeinę;] Wtedy to życie nabiera sensu. Nieodłącznym elementem w takim przypadku może być również konopia, jeśli ktoś preferuje. Ja np. tak.
Psychodeliki w taki posadowieniu z całego serca odradzam. Mimo, że podróż pamięta się potem przez długie lata, samo doświadczenie do przyjemnych nie należy...
  • 5 / / 0
Prawda jest taka, że na kaca cudów nie ma najlepiej dać organizmowi spokój, nawodnić się i nie zmuszać do jedzenia.
  • 2108 / 258 / 0
04 stycznia 2026pandudzik pisze:
Z czasów mojej mocnej fascynacji etanolem pamiętam, że popijanie gorzały mocną, czarną herbatą z cukrem i cytryną pozwalało uniknąć kaca + teina nie pozwalała na zgon
Ciekawe, jeszcze jako nieletni, na obozach harcerskich lubiłem popijać wódkę gorzką czarną herbatą. Brałem taką co mieliśmy tam w garze, lepsze od wody i za darmo. Do tego wódka najlepiej taka bez akcyzy, bimber albo royal. Zauważyłem wtedy, ze jak popijam herbatą (ze 2l herbaty na taką popijawę) miałem najlepszy stan po wódce, nie łapałem zgona i na nastepny dzień w lepszej formie byłem. Spośród wszystkich napojów kofeinowych, do wódy najlepsza była herbata.

W ogóle kiedyś mam wrażenie piło sie więcej. 15 lat temu, na imprezach studenckich każdy pił wódę, często piło sie wódę do porzygu. Długie rozmowy, picie przed samym snem (niby na lepszy sen) i wstawanie ledwo żywym. Chlanie takie nie było u mnie uzależnieniem, po prostu tak się chlało wtedy. Dziś znam sporo ludzi, którzy obecnie są w wieku w jakim ja byłem wtedy, i już sie tak nie chla. Nawet ludzie w moim wieku co kiedyś chlali sporo, dziś na imprezach piją mniej. Mam wrażenie, ze zmienił sie sposób picia w Polsce. A jak Wy uważacie? Bo mogę żyć w bańce przecież.

Jakby faktycznie zmieniał się styl picia, byłby to bardzo dobry znak. Jak patrzę na historię Polski już po zakończeniu średniowiecza i na niezbyt dobre decyzje polityczne, moim zdaniem te decyzje były po prostu pijane. Pijany naród. Ja jeszcze pamiętam czasy jak chlanie było normalizowane a pijani ludzie byli dumni z polskiego pijaństwa. Zmiana dobrze nam zrobi.

W ogóle to kaca nie miałem 10 lat już. Następnego dnia po imprezie dobrze sie czuję, tym lepiej im lepsza impreza była. Działam sobie w domku, pranie, sprzątanie, dobry obiad ugotuję. Produktywny dzień. Niektórzy moi znajomi cały następny dzień zdychają, a gorsze samopoczucie nieraz i 2 dni ich trzyma. Tak się kiedyś nauczyli pić i tak piją. Niektórzy natomiast zaczęli kalkulować, że picie więcej sie nie opłaca. Najczęściej takie zmiany u ludzi obserwuję około 30stki lub później.
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2026 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 444 / 117 / 0
stary ruski sposob z ta herbata :)
  • 1427 / 370 / 13
czy próbował ktoś metodę z wsadzaniem palca w dupe? podobno niska skuteczność ale być może na kogoś podziałało
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu

Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.

Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.