Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Browar chyba rozszerza moczowody.
Mój wujek miał kiedyś kamienie w nerkach, i lekarz powiedział mu że ma pujść do pubu wypiić sobie kilka piwek, a jak już nie bedzie mógł wytrzymać to niech pojdzie się odlać. Podobno jak poszedł to aż było słychać uderzanie tych kamyków o pisuar %-D (opowieść mojego starego który poszedł wypić z nim piwko do towarzystwa)
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 178 / 8 / 0
browar nieodwadnia bardziej niz wóda.
przynajmniej nie powinien.
bo substancja odpowiedzialna za odwadnianie w tym przypadku to alko, ktorego w browarze jest wiele mniej.
owszem piwko jest moczopedne, ale ilosc wody wypitej (w browarze) przewyzsza tą którą browar kazal wyszczac.

a dlaczego byli mniej odwodnieni niz ici co chlali wode.... woda, nawet ta mineralna, nie jest najlepszym wyjsciem dla osmoregulacji, gdyz generalnie rozciencza plyny ustrojowe (stezenie jonow w mineralce jest niewielkie), rozcienczone plyny ustrojowe = za duzo wody = odlewanie sie.

browar nie rozciencza plynow ustrojowych, gdyz jest zdecydowanie bardziej stezona mieszanina (chodzi nie tylko oalko, ale o cala game aminokwasow, przerozne jony, i inne substancje).
Uwaga! Użytkownik electric_terrorist nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 429 / 35 / 0
Kac po browarze dla mnie jest bardziej uciążliwy niż po wódzie. Mocniej suszy.
Tez mi sie tak wydaje... Po wodzie da sie przeżyć jeszcze, ale jak dużo piwa wypije to ciężko jest...

A co do tej moczopędności to pamiętam, jak kiedyś u mnie na biologii kumpel zapytał sie babki czemu po piwie sie tyle sika, a np. po herbacie nie. Na co babka z tekstem: "A sprobuj wypić tyle herbaty ile piwa pijesz, to zobaczysz, ze będziesz sikać tyle samo...".

P.S. Chyba kończę picie powoli... Czegoś takiego jak na ostatniej imprezie b. dawno nie miałem i wole nie powtarzać... chociaż wiem, ze mówiłem już to wielokrotnie.. :/
Stay high all the time!
Proud like a god, don't pretend to be blind!
  • 48 / 1 / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: os2012 »
Der neue Rauschstoffbenutzer pisze:
Piwo jest dobre dla fizoli. Jeśli pracujesz umysłowo to picie codziennie browca jest w chuj niezdrowe. Po pracy fizycznej wręcz wskazane - nieźle regeneruje.
Eeee skąd takie wnioski? Ja pracuję umysłowo, ale nie widzę żadnych przeciwskazań by po robocie wypić sobie jednego czy dwa browarki... Rozluźnia po stresie zakumulowanym z calego dnia ;)
  • 5801 / 1193 / 43
A czemu po pracy ? Najlepiej wchodzi przed pracą.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 312 / 1 / 0
Zależy od robo. Ale głownie to po pracy najlepiej wchodzi. Szczególnie fizyczno-psychiczno eksploatującej.
  • 291 / 2 / 0
w piąteczek po pracy to podstawa,jedno czy dwa albo ze trzy..
  • 16 / / 0
plodny92 pisze:
w piąteczek po pracy to podstawa,jedno czy dwa albo ze trzy..
ale nie więcej niż 10. :-D

Piwo po pracy jak najbardziej, szczególnie po ciężkiej pracy.
  • 3854 / 316 / 0
Powiedziałbym nawet, że 1-2 piwa po robocie, to wręcz obowiązek. Zwłaszcza wtedy, kiedy w pracy trzeba poużywać trochę mięśni.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
To lepiej podpiwek. Choć niskonasycony i słodki (zupełnie jak nowo-reaktywowany Bojan lager, ble), to polecam Podpiwek warmiński. Dobry, izotoniczny %-D ma tyle procent co kefir (tak twierdzi producent na etykiecie).
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2013 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
ODPOWIEDZ
Newsy
Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.