Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
Ahanai pisze:
Obecnie mam tolerancję na benzo, tzn. teoretycznie muszę mieć lekką, biorę je od dwóch tygodni z przerwami.
Generalnie 4mg klonazepamu (które już samo w sobie mocno mnie trzepie) + 2 browary = ogromne zwiększone prawdopodobieństwo kradzieży, że tak powiem, ale nadal boję się lub wstydzę powiedzieć "Torebka, kurwa" z nożem w ręku. Na trzeźwo to nawet na sam pomysł o takim sposobie kradzieży dostaje ciśnienia wysokiego i się stresuje. Poza tym po klonach prędzej czegoś nie zrobisz, niż to zrobisz: uspokojenie jest rownoznaczne z lenistwem, może po prostu nie chcę mi się kraść.

Jutro spróbuje 40mg diazepamu jednorazowo + wódka, ćwiarteczka albo połówka. Powinno już dać pożądany efekt.
Jedno wielkie: :nuts: :nuts:
Ogarnij się facet.
  • 240 / 4 / 0
Oj tam, zwykła ciekawość i badania. Nikogo nie zamierzam okradać, chce tylko sprawdzić wpływ benzo na kleptomanię pod każdym względem.
  • 4807 / 267 / 0
Ukradnij radiowóz.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1189 / 139 / 0
Ja po samym benzo nie mam ciągotek do kradnięcia, nawet w duzych ilosciach. Natomiast z vodka mam chore pomysly i czesto podbieram zupelnie niepotrzebne mi rzeczy, czego pozniej zaluje.
  • 240 / 4 / 0
The Light pisze:
Ukradnij radiowóz.
Ciekawy sposób na sprawdzenie, czy kradzież pod wpływem benzo to okoliczność łagodząca :P
  • 1709 / 11 / 0
Nie.
  • 1189 / 139 / 0
apropo z tym radiowozem to czytalem na forum nawet nie wiem czy nie w tym temacie o gosciu ktory ukradl z komendy samochod :D Skoro narkotyki są srodkiem łagodzącym to benzodiazepiny tez powinny byc lezeli nie ma sie choroby stwierdzonej
  • 240 / 4 / 0
duldidaj pisze:
Nie.
Potwierdzisz to jakimś artykułem czy coś? Chcę mieć pewność, to nie złośliwość :P
  • 825 / 14 / 0
Oczywiście że NIE

Art. 31. › § 3. KK

» § 1.

Nie popełnia przestępstwa, kto, z powodu choroby psychicznej, upośledzenia umysłowego lub innego zakłócenia czynności psychicznych, nie mógł w czasie czynu rozpoznać jego znaczenia lub pokierować swoim postępowaniem.

» § 2.

Jeżeli w czasie popełnienia przestępstwa zdolność rozpoznania znaczenia czynu lub kierowania postępowaniem była w znacznym stopniu ograniczona, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary.

» § 3.

Przepisów § 1 i 2 nie stosuje się, gdy sprawca wprawił się w stan nietrzeźwości lub odurzenia powodujący wyłączenie lub ograniczenie poczytalności, które przewidywał albo mógł przewidzieć.

Bez kolegi Dzielnicowego ten dział schodzi na psy.
  • 240 / 4 / 0
I o to mi chodziło, konkret. Samo "Nie" to se możesz to żony mówić jak cię pyta, czy piłeś.
ODPOWIEDZ
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.