Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 39 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Komendant »
Mam kilka tabletek Sudafedu, tylko że są przeterminowane o 4 lata %-D zarzucać czy nie?
  • 4807 / 267 / 0
Aż w takiej jesteś desperacji? Opakowanie kosztuje kilkanaście złotych jak już musisz.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 39 / / 0
Zapytałem bo chciałem widzieć czy coś mogło się stać, ale chyba jednak sobie odpuszczę
  • 4807 / 267 / 0
Stać może i by się nic nie stało ale miej człowieku jakiś szacunek do siebie.
  • 39 / / 0
W sumie racje %-D planowałem zarzucić trochę do nauki, ale chyba poratuję się kawą i jutro pójde do apteki
  • 1425 / 80 / 0
^bez jaj światło heh.

Komendant, data ważności to umowny termin. Nic się po wyznaczonej dacie nie dzieje jeśli nie są otwierane, dobrze przechowane.
  • 39 / / 0
Były otwierane, wygrzebałem w jakiejś szufladzie, brakowało dwóch tabletek
  • 1874 / 96 / 127
to po kilku tabletkach cos czuc?
wolna molekula
#mops
  • 39 / / 0
Chciałem zjeść sześć, nigdy tego nie brałem i akurat znalazłem pudełko %-D
  • 4807 / 267 / 0
Czuć pobudzenie. Ale takie dość nieprzyjemne i nerwowe. Przy większych ilościach serce dość szybko stuka.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.