Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
W skrocie:
* niedowład bądź paraliż połowy ciała, szczególnie dotkliwie odczuwany w zakresie możliwości poruszania kończynami. Może wystąpić nagle podczas dnia, lub też po wysiłku fizycznym, albo w nocy (osoba chora budzi się już z objawami udaru)
* osłabienie lub zniesienie czucia po jednej stronie ciała
* zaburzenia w zakresie zdolności wykonywania precyzyjnych ruchów, nie wynikające z niedowładu – apraksja
* zaburzenia w zakresie zdolności mówienia lub rozumienia mowy – afazja, dyzartria
* zaburzenia w zakresie zdolności do pisania (agrafia) i czytania (aleksja)
* zaburzenia w zakresie zdolności do zapamiętywania nowych informacji – amnezja
* zaburzenia w zakresie zdolności do rozpoznawania i identyfikowania obiektów – agnozja
* zaburzenia w zakresie zdolności do liczenia – akalkulia
* zaburzenia w zakresie zdolności do przełykania – dysfagia
* zaburzenia w zakresie zdolności do widzenia w danym zakresie pola widzenia – niedowidzenie
* może wystąpić również napad padaczkowy
* może wystąpić majaczenie, mogą towarzyszyć urojenia i omamy
* mogą wystąpić zaburzenia świadomości
zmien swoj narkotyk ;)
bad_white pisze:i nie obchodzi mnie jakie konsekwencje ma fukanie przy anemii tylko jak anemia moze zmienic dzialanie speeda.
bad_white pisze: nie obchodzi mnie jakie konsekwencje ma fukanie przy anemii tylko jak anemia moze zmienic dzialanie speeda.
Co prawda przyjełam napewno mniej niż gram, ale żadnego wiekszego pobudzenia, tylko może fakt ze nie chciało mi się spać, ale poza tym siedziałam na tyłku. a rano około 12 h po pierwszej dawce zjazd, też helikopter kiedy wstawałam, pocenie, drżenie, mrówki.
Takze ja jako anemiczka kwestie amfetaminy uważam za zamkniętą :)
Tobie rowniez polecam bo jeśli masz anemie to wiesz ze czasami są zawroty głowy przez wlasnie niedotlenienie itp, czasem tez serce pobolewa mnie np, a amfet powoduje anemie wiec ciezka sprawa gdy ja masz i poglebiasz braniem
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.