Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 140 / / 0
Zażywałeś tylko 5 razy w życiu i tak sporadycznie? Aż dziwne, że organizm potrafi wyrobić sobie tak szybko tolerancje. Trochę nie chce mi się w to wierzyć <_< Możliwe, że tramal, który Ci sprzedali jest jakiś inny... Ja mam tramal z Polpharmy. I działa należycie. Chociaż zostało mi go jeszcze na 2 razy i koniec z tramalem :-)
  • 140 / / 0
Heh, der neue - nowy. A ten drugi wyraz to nie mam pojęcia. Ale: Rauschstoffbenutzer, Rausch - odurzenie, Stoff - substancja, materiał (możliwe, iż tutaj w znaczeniu narkotyk), Benutzer - użytkownik. Lol, jak chcesz to stwórz sobie z tego jakąś logiczną całość ;-)
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
Gargamel pisze:
Mecenas, piszac nie ma cudownych lekow mialem na mysli nie uzalezniajace i nieszkodliwe leki, a nie pakowanie sie w jeszcze wiekszy syf ;-) .
wiem przeceież...poprostu ironia/sarkazm

heroina -"cudowny lek" jak wprowadził bayer do obrotu to tak na to mówili...
chyba nie sądzisz ,że bym to komuś polecał...
  • 289 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: blind ghost »
@mecenas

ktos wyjebal nasze wczesniejsze posty...no wiec ostatni raz trama bralem w piatek. chodzilem czysty,nie bylo zadnych fizycznych objawow odstawienia. teraz zakupilem sobie jeszcze pake z mocnym postanpwieniem nie wchodzienia w ciagi i nie przeginania. w sumie to ze sie nie uzaleznilem chyba swiadczy o tym ze bylem ostrozny...ja po prostu lubie ten srodek za relaks jaki daje po calym dniu zalatwiania roznych spraw. myslisz ze DUZE ryzyko uzaleznienia istnieje czy raczej wogolole odstawic to wpizdu? nii przekraczam dawek 400...do tego jakies slabe piwka, czasami jakies benzo. zaznaczam ze na codzien normalnie laze na uczelnie, cwicze, obracam laske, wiec nic kosztem cpania. prosze Cie o opinie bo wyglada na to, że sie na tym znasz. :) poza tym ten lek doskonale dziala na moje bole kregoslupa no i jestem nily dla wszystkich...relacje w rodzinie poprawilem niesamowicie wlasnie przez to euforyczne dzialanie.... nie wiem za bardzo co robic. w koncu tramal to drag
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2007 przez blind ghost, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Koncz, bo juz zaczynasz uwazac, ze wszystko jest ok, a nie jest. Wspomnisz moje slowa. I nie usprawiedliwaj sie, ze miales przerwe od piatku, ze nie przekraczasz 400 mg, ze nic kosztem cpania itp.itd., bo to juz cos znaczy.
  • 289 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: blind ghost »
yep, skoncze to opakowanie ale nie w tydzien tylko dluzej. a potem sroboje w pizdu to odtawic...ten lek ma na mnie zbawienne dzialanie...lepij zrobic dold turkeya czy schodzic x dsrk? jak juz pisalem sporo tego zjadlrm przrz odtstnie 4 miechy ale to nie bylo codziennie, ciga nax 4 dni, tobilem kilkudniowe przerwy. xsnych xhiec nnie mam, radzicie odtsawic juz teraz czy lasjtowo 1-2 razy w tyg do skonczenia pudelka moge se aokikowac? fizycznego uzaleznienia nie ma, lekkie psychiczne. wole troche trama i 3pieko niz moxe piwaa. aha i nie uwazamz e jest "normalnie" wiem naduzywam moznego leku... no wiec czy ta ostsatnia paczka to duze ryzyko>?
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Tramalovski »
Cześć - słuchajcie - chcę się dowiedzieć, gdzie w Krakowie można nabyć leki z grupy opioidów (przede wszystkim chodzi mi o Tramal, Temgesic (Bunondol)). Nie pogardzę również fetką, marychą i benzodiazepinami. Po prostu powiem szczerze - nie wiem, jak się do tego zabrać. jak skontaktować z odpowiednimi ludźmi... :rolleyes: A mam dość chodzenia po lekarzach i fantazjowania, po co mi to czy tamto. :rolleyes: Gdyby ktoś zechciał mi pomóc - to proszę o kontakt: tramalovski@wp.pl

Z góry dzięki i pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Tramalovski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
PS: No i mój numer "gadu" - 5656099 - jakby co.

Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Tramalovski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Czyzby kolejny pies? Jeszcze ten nick ;-) . I tekst: Nie pogardzę również fetką, marychą i benzodiazepinami. Stary jak ziola nie masz skad zalatwic to o czyms to swiadczy. Nikt normalny takich rzeczy nie pisze (chyba, ze jest psem).
  • 11 / / 0
Gargamel - bo się chyba nie każdy musi znać, prawda? I co za "pies"? Nie musisz od razu kogoś skreślać tylko dlatego, że jest w pewnych sprawach zielony... <_<
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.