angor animi pisze:Dobrze rozumiem, że zjadłeś grejpfruta 3 godziny po kodzeniu i Cię wyjebało? Może pojawiło się jakieś specyficzne zatrucie po starym grejpie?
Better world pisze:Grejfrut jest niesamowity! Jakieś 3h temu poszły 3paczki thio + wtórniak z ekstrakcji 900mb. Kiepsko potrzymało przez 20min a potem tylko wkurwienie i totalny bak działania kody... No i przeczytąłem o grejfrucie. Znalazłem przed chwilą małego, białego(właściwie lekko różowego) trochę starego grejfruta, zjadłem dokładnie gryząc i to co się dzieje teraz po 30mini tak mnei ywjebało że to ejst jakiś totalny abstrakt! 8-(
Aha i jak zjadłeś tego grejpfruta z pestkami to uważaj, żeby Ci czasem nowy nie wyrósł z brzuszku :finger:
Better world pisze:Jest jakaś óżnica czy biały czy czerwony?
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Ale dodam ze na drugi dzień kupiłem białego grejfruta i probowałem z antkiem i bardzo bez rewelacji :/
To jednak czerwony? Wcześniej było pisane ze biały.. .
grejpfrut nie dziala na kode w zaden sposob pozytywnie gdyz inhibituje takze kluczowy cyp2d6
a jego wplyw na dzialanie glikoproteiny p jest znikomy i klinicznie nieistotny:
http://www.medscape.com/viewarticle/459176
duzo lepszy efekt daje piperyna z czarnego pieprzu, choc niestety ona rowniez jest inhibitorem cyp2d6/3a4 - jakby ktos sie uparl to mozna wjebac ja PO kodzie - nalezy tez zaznaczyc ze zabawy z glikoproteina na dluzsza mete sa bardzo niezdrowe
wyzej bylo cos o parchu i cyp2d6, male sprostowanie: wszystkie 3 enzymy tworza NAPQI, a nie wylacznie cyp2d6
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
hehe nie ma to jak troszeczke tanin z herbaty co by sie gorzej koda wchlaniala, nie? u mnie na pusty zoladek popita nie-herbata wchodzi po 7-15 min KOLEGO NIE POPIJAJ KODY HERBATA!
grejpfrut nie dziala na kode w zaden sposob pozytywnie gdyz inhibituje takze kluczowy cyp2d6
duzo lepszy efekt daje piperyna z czarnego pieprzu
w przypadku DXM jest roznica w dzialaniu po grejpie gdyz nie jest on prolekiem - w przypadku kody po grejpie mamy zarowno mniej 3a4 jak i 2d6 wiec roznicy nie ma
sprawdzalem wiele razy, choc nie z koda a z PST, roznica kolosalna - chociaz trzeba sie nazrec tego pieprzu naprawde sporo - jakies 15-20g ;)
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
@down, ok, dzięki
+ notka z angielskiej wiki, która dla mnie wyjaśnia większość spekulacji :-).
Codeine and Tramadol.[10] It reduces the amount of codeine converted by CYP3A4 into norcodeine thus increasing the amount metabolized into morphine.[citation needed] Morphine itself, however, is not affected by grapefruit juice, as it is not metabolized by the cytochrome P450 system.
Czytam, że Grejp też fajnie podbija moją ulubioną benzusię w postaci Diazepamu :-D. Fani klonów nie mają co liczyć na grejpa za to :-P
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.