Właściwie poza gorszym spaniem przez pierwsze kilka dni, zauważyłem tylko duży zastrzyk energii i motywacji.
Ktoś może w kilku słowach opisać objawy inne niż gorszy sen? I nie piszę tego ironicznie, tylko z ciekawości.
Ale bezsennosc jest realna natomiast nie jestem zaskoczony usypiam się ziołem odkad siegam pamiecia. 4 dni przebiegly na kompletnym luzie, poza wybudzaniem pieprzonym.
Dzisiaj sie odkuje, wrzucilem zaporowa dawke pregabaliny, rozrywkowo. Wieczorem, jak zacznie puszczac sprobuje wrtedy zielska jak smakuje po 4 dobach przerwy :D
one by one we will take you
Wpadłeś się pochwalić, że 3 dni nie jarasz i ci się fajnie film ogląda, więc napisałem, że masz jeszcze THC we krwi i objawy odstawienia nie są jeszcze wyraźne. Poczekaj bez palenia jeszcze kilka dni, kiedy mózg nie dostanie już tych nanogramów z krwi, żeby zobaczyć naprawdę jak reagujesz na przerwę. Z resztą jak ty bierzesz inne leki psychotropowe to odczucia towarzyszące odstawieniu trawy nie będą u ciebie miarodajne.
Zioło nie uzależnia tylko psychicznie, to jest mit. Psychicznie to się można uzależnić od słuchania muzyki, a marihuana działa fizycznie na organizm więc i odstawka daje objawy fizyczne.
Właśnie teraz mam przerwę i pierwsze 2 dni pociłem się jak świnia do tego było mi zimno. Na 3 dzień już jest lepiej ale jestem mocno nerwowy, wszystko mnie drażni i nie mogę się na niczym skupić.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
02 sierpnia 2026visitorQ pisze: Po pierwsze to palicie bardzo mało więc i odstawkę macie lekką. Jak się bierze pregabalinę to jasne, że odstawki nie ma.
Zioło nie uzależnia tylko psychicznie, to jest mit. Psychicznie to się można uzależnić od słuchania muzyki, a marihuana działa fizycznie na organizm więc i odstawka daje objawy fizyczne.
Właśnie teraz mam przerwę i pierwsze 2 dni pociłem się jak świnia do tego było mi zimno. Na 3 dzień już jest lepiej ale jestem mocno nerwowy, wszystko mnie drażni i nie mogę się na niczym skupić.
02 sierpnia 2026IStillKnow pisze:
Wpadłeś się pochwalić, że 3 dni nie jarasz i ci się fajnie film ogląda, więc napisałem, że masz jeszcze THC we krwi i objawy odstawienia nie są jeszcze wyraźne. Poczekaj bez palenia jeszcze kilka dni, kiedy mózg nie dostanie już tych nanogramów z krwi, żeby zobaczyć naprawdę jak reagujesz na przerwę. Z resztą jak ty bierzesz inne leki psychotropowe to odczucia towarzyszące odstawieniu trawy nie będą u ciebie miarodajne.
Po jakim czasie pojawi się pogorszenie psychikiPogorszenie stanu psychicznego i emocjonalnego wynika z zespołu odstawiennego. Pojawia się ono falami:Pierwsze 24 do 72 godzin (Faza ostra): Pojawia się silny niepokój, bezsenność, drażliwość, wahania nastroju, brak apetytu oraz nocne poty. To moment, w którym psychika reaguje najgwałtowniej na brak substancji.Pierwsze 2 tygodnie (Szczyt objawów): Stany depresyjne, lęki, anhedonia (brak zdolności odczuwania przyjemności) i intensywne, często koszmarne sny osiągają swoje maksimum.Od 2 do 4 tygodni (Stabilizacja): Większość fizycznych i ostrych psychicznych objawów zaczyna mijać, jednak obniżony nastrój i motywacja mogą nadal się utrzymywać.Po 1 do 3 miesiącach (Przedłużony zespół odstawienny): U osób palących przez wiele lat może wystąpić tzw. PAWS (Post-Acute Withdrawal Syndrome). Przez kilka miesięcy mogą powracać okresowe stany lękowe, wahania humoru oraz problemy z koncentracją i pamięcią.
------
u mnie nie było takich obhawow wcale poza snem (widocznie normalne), takze wszystko zalezy od psychiki ;) Mysle ze jakbym mial sie zle czuc, to sertralina g.. by dala(tylko ja biore na codzien nic innego już nawet lamotrygine odstawilem- tez bez problemnow btw i z dnia na dzien ;) Wybacz ze znowu sie "pochwalilem" i przyjmij pokornie, ze jesli masz jazdy po odstawieniu to od razu praktycznie z dnia na dzien i jak masz slaba psyche to na pewno jest ciezej
Stary, jesteś 40-latkiem który pali codziennie trawkę i gra na konsoli (takie wnioski można wysnuć na podstawie dzienniczka nastolatki, jaki tutaj od czasu do czasu prowadzisz). Zastanów się na spokojnie czy to są uwarunkowania do tego, bym cokolwiek od ciebie "pokornie przyjmował". Piszesz coś o słabej psychice, gdzie sam łykasz jakieś pastylki od psychiatry, więc może te porady zachowaj jednak pokornie dla siebie. I na tym zakończymy, by nie rzucać pereł przed wieprze. Baw się dobrze.
02 sierpnia 2026yoshi420 pisze:Bzdury piszesz. duckduckgo AI02 sierpnia 2026IStillKnow pisze:
Po jakim czasie pojawi się pogorszenie psychikiPogorszenie stanu psychicznego i emocjonalnego wynika z zespołu odstawiennego. Pojawia się ono falami:Pierwsze 24 do 72 godzin (Faza ostra): Pojawia się silny niepokój, bezsenność, drażliwość, wahania nastroju, brak apetytu oraz nocne poty. To moment, w którym psychika reaguje najgwałtowniej na brak substancji.Pierwsze 2 tygodnie (Szczyt objawów): Stany depresyjne, lęki, anhedonia (brak zdolności odczuwania przyjemności) i intensywne, często koszmarne sny osiągają swoje maksimum.Od 2 do 4 tygodni (Stabilizacja): Większość fizycznych i ostrych psychicznych objawów zaczyna mijać, jednak obniżony nastrój i motywacja mogą nadal się utrzymywać.Po 1 do 3 miesiącach (Przedłużony zespół odstawienny): U osób palących przez wiele lat może wystąpić tzw. PAWS (Post-Acute Withdrawal Syndrome). Przez kilka miesięcy mogą powracać okresowe stany lękowe, wahania humoru oraz problemy z koncentracją i pamięcią.
------
u mnie nie było takich obhawow wcale poza snem (widocznie normalne), takze wszystko zalezy od psychiki ;) Mysle ze jakbym mial sie zle czuc, to sertralina g.. by dala(tylko ja biore na codzien nic innego już nawet lamotrygine odstawilem- tez bez problemnow btw i z dnia na dzien ;) Wybacz ze znowu sie "pochwalilem" i przyjmij pokornie, ze jesli masz jazdy po odstawieniu to od razu praktycznie z dnia na dzien i jak masz slaba psyche to na pewno jest ciezej
Zgadzam się, , tym co piszesz mordzia. Ja od 25 lat codziennie stosuje, w życiu miałem jedna max przerwę 3 miesiące. Pierwsze 8 tygodni ciężko, tak jak opisujesz. Pierwsze dni pomagałem sobie benzo, później olejek cbd, nawet jak minęło 3iesiace to myśl i chęć zapalenia jest w ciągu dnia tysiące razy to takie odbijanie piłeczki.
Ostatnie ,,,4 lata tylko waporyzuje, i nie chce mi się przerwy robić bo dobrze się czuje. Tak ogólnie pierwsze 10 lat bez przerwy paliłem następnie po odkryciu olejku cbd dzięki @FajnieJest który założył temat za co serdecznie dziękuję dzięki olejkowi mogłem robić przerwę raz mam tydzień jeden lub dwa dni i obywało się bez coldturkey bez cbd wyglądało tak że cały zalany potem jakbym zaszczal łóżko , w nocy koszmary i stany lęjowe ostre po cbd normalnie poszedłem spać bez benzo ale wypiłem pół buteleczki 10ml
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.