Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Co wolisz - haszysz, czy marihuanę?
marihuana
700
63%
haszysz
411
37%

Liczba głosów: 1111

ODPOWIEDZ
  • 822 / 142 / 0
24 grudnia 2020kaduceusz666 pisze:
Jak kręcicie blanty z haszem, żeby się cały spalił? Zawsze robi mi się marchewa i mam wrażenie, że # się marnuje
Zobacz sobie np. jak w Hiszpanii kręcą blanty z haszem, tam wszyscy hasz palą w blantach. Trzeba umiejętnie, powoli palić.
Na lewą rękę sypiesz susz i na to grudke haszu i następnie podgrzewasz zapalniczką hasz. Kiedy hasz się rozpuści i zaleje susz to wtedy zaczynasz rolować to co masz w ręce i do bibulki. Świetnie się to pali.
  • 115 / 12 / 0
Dokładnie wężyki z haszu najlepiej. Tak jak kolega mówi w hiszpani to na porządku dziennym
  • 9 / 3 / 0
Siema jakiś fajny pomysł co zrobić ze sztuka haka? Generalnie wiadra mi się już znudziły, mysalem na jakimś kakao czy coś w tym stylu ale u mnie temat zawsze leci w płuco i nie chce tego zajebac ani marnować towaru.
  • 1854 / 217 / 37
Jak dobrej jakości i to i gibon Cię poskłada.
  • 2717 / 516 / 0
Jogurt, był przepis podawany w tym wątku. 3 minuty roboty, 12 godzin fazy.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 1056 / 153 / 0
Normalnie po kawałeczku w metalowej fajeczce sobie popalać gdy przyjdzie ochota. Zapach jest i nastrój zależny od pory dnia. Fajny jest hasz.
  • 389 / 28 / 0
Występuje jeszcze fake hash? Bo coś mi się wydaje że ten wynalazek jeszcze nie umarł %-D
A szkoda tak czy inaczej jeśli ktoś chce kupić hash i nie być oszukany to polecam kupić testy na zawartość THC.
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
24 grudnia 2020kaduceusz666 pisze:
Jak kręcicie blanty z haszem, żeby się cały spalił? Zawsze robi mi się marchewa i mam wrażenie, że # się marnuje
Fejka idzie łatwo poznać. Jeśli kiedyś robiłeś sam kość, to nie powinieneś mieć z tym problemu. Fejk to straszne gówno 🤮

Rob z niego takie fajne, długie nitki. Powinno się wszystko ładnie spalić. Lub podgrzej # i wymieszaj z tytoniem, zrobi ci się taka fajna "Papka" 🤣
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2022 przez Miki12, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: scalam
  • 73 / 7 / 0
Tak robilem, ale i tak mialem takie wrazenie. Moze powinienem robic ciensze, dunno. hasz pale i tak tylko w Holandii, w Polsce nie
Uwaga! Użytkownik kaduceusz666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / 2 / 0
Ktoś mi wyjaśni dlaczego w pl hasz jest tańszy od zielska nieraz o połowę zakładając, że powinien zawierać 2x wiecej THC? Co to za gowno musi być. Czy to jakaś technilogia robienia tego z odpadów, a jakość faktycznie nie jest taka straszna.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.