I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Kocham, uwielbiam, przepadam za źrenicami tak wielkimi, że tęczówek prawie nie ma :D
Kobietom to najbardziej pasuje, mają wtedy takie głębokie, przeszywające spojrzenie .. mhm :D
Kobietom to najbardziej pasuje, mają wtedy takie głębokie, przeszywające spojrzenie .. mhm ]
Powiększone źrenice u kobiet i mężczyżn, wpływają znacznie na skuteczność "podrywu". Właściwie jest to jeden z kilku czynników, na które zwraca partner podczas rozmowy. Powiększone źrenice "świadczą" o szczerości, sympatii i podnieceniu.
Ale krople nie są konieczne. Taki efekt można sobie wytrenować przez częstą zmianę ogniskowej oka ;)
Każdy, kto mnie zna krótki okres czasu mysli, że cały czas nafurany latam (a po fecie mam zawsze pomniejszone hihi) Zawsze oczy zapierdolone, byle troszke mniej światła czy piwo wypije, kawe byle co i już... ful wypas szeszyn
Kiedys się starzy burzyli, że ja naćpany chodze cały czas, gdy bylem trzeźwy. Teraz nie zwracają na to uwagi...
A ja w Men's health przeczytałem, że powiększone żrenice są świadectwem kłamstwa, he? ]
Właśnie jest inaczej. Zmiana rozmiarów źrenic następuje tylko pod wpływem pozytywnych emocji.
Ale np. osoby z małymi źrenicami są uważane przez obserwatorów za nieszczere, chytre, kłamiące.
Jednak w tym przypadku o kłamstwie świadczą inne gesty, a nie rozmiar źrenic...
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006
http://www.feta.blog.onet.pl
-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.