Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Ważę mało (ok. 65kg) i z tego co wyczytałem na forach dawka 1.5g powinna być spoko - wyraźnie ale nie za mocno.
16 listopada 2025yoshi420 pisze: nie chciałbym znaleźć się w stanie, w którym mogę drzwi wyjściowe pomylić z framugą okienną. Nie chciałbym niezdrowych wizji/koszmarów z halucynacji
Tylko jeśli masz skłonności do psychoz, mogą być problemy. Nie bierz, jeśli w Twojej rodzinie były przypadki schizofrenii lub choroby afektywnej dwubiegunowej. Nie bierz, jeśli masz skłonności psychotyczne lub lękowe.
16 listopada 2025yoshi420 pisze: Dodatkowo, nie chciałbym za mocnej "egzystencjonalnej" fazy wyłącznie analizującej moje działania/decyzje (bt filozoficzny)
W razie dalszych pytań z chęcią pomogę.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
No i jak już będziesz po - zdaj relację, bom ciekaw.
A tu na zdjęciu, po lewej jasne grzyby suszone przez 3 dni w całości pod wentylatorem, dopiero potem pokrojone i wstawione na 2h do piekarnika żeby dosuszyć. Po prawej sine jak cholera grzyby pocięte na kawałeczki zaraz po zbiorach, suszone 22h pod wentylatorem i 2h w piekarniku
24 listopada 2025Aristo pisze: Mam taki temat - może coś mi doradzicie. Brałem grzyby 4 razy - z własnej hodowli, 2 - 3,5g. Za każdym razem mam na początku silny stan lękowy. Wszystko zgodnie z zasadami - muza, opiekun, itp. Ten stan lękowy jest cholernie mocny i trwa tak z połowę całego tripa, pewnie z 2h. Potem jest super, ale ten stan lękowy mocno mnie zniechęca do powtórzenia, może da się coś z tym zrobić?
Ja od jakiegoś czasu biorę po 1 max. 2 gramy co parę dni (wiem, że to za często i za krótki okres pomiędzy tripami, ale mi to pomaga z moimi paranojami i mocną depresją), za każdym razem wyłapuję "rzeczy" które mnie blokują jakby grzybki przygotowywały mnie na Prawdziwy Trip na potężnych dawkach(7-10g), wyrzucając te elementy na tripie które nie pozwalają na poddanie się im i wspólny pełnoprawny lot)
Uświadom sobie, że One nie chcą Ci zrobić krzywdy, chyba że sam sobie chcesz zrobić krzywdę to Ci w tym pomogą. Bardzo ważne jest podejście do tego.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.