Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 17 / 5 / 0
W mazowieckim coś w końcu ruszyło, w zeszłym tygodniu dwa wypady po 30-50 sztuk a dziś w dwie godziny prawie 200 i aż szkoda, że czasu więcej nie było.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 10 / / 0
Super foty, lecę jutro na poszukiwania.
Nienasycone Pragnienie jest największym złem doprowadzającym człowieka do obłędu jak drzewo użyte do rozniecania ognia spłonie w jego wnętrzu tak zniszczeniu ulegnie człowiek który pozwolił spłonąć swej duszy od powstałego w niej nienasycenia
  • 1 / / 0
Hej, Dobre 10 lat nie byłem na łące i już nie potrafię stwierdzić czy to łysiczka czy nie... Niby jest charakterystyczny dzyndzel na czubku ale jakoś mam wątpliwości.... Niektóre sztuki mają dosyć duże kapelusze, nawet 2,5 cm średnicy... Poproszę o Wasze opinie. Pozdrawiam z Gór Opawskich
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12 / 1 / 0
18 października 2025izopropylofenidat pisze:
Łódzkie - moje podejście nr 3 w tym sezonie i w dalszym ciągu jest tragedia
2 znane miejscówki zawierały pojedyncze sztuki i łącznie nie zebrałem nawet odpowiednika 1g suszonych
A na trzeciej miejscówce kompletnie 0. Warunki są idealne - wilgotno aż do przesady. Kiedyś było bardziej sucho to więcej sztuk zbierałem. Licze na to że sezon u mnie sie opóźnia i że to jeszcze wystrzeli
nic mi nie mów, byłem wczoraj 40 km obok Łodzi i kaplica, popadało ładnie, ostatnio, pomyślałem że warun idealny a tam okrągłe zero, chyba pozostaje czekać.

Do kolegi wyżej, moim zdaniem to nie łyse, jak coś jest od tego odpowiedni temat, powodzenia.
  • 834 / 107 / 22
KOŁPAKI...
ODPOWIEDZ
Newsy
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!