Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 684 / 154 / 1
Zgienty pisze:
O a u mnie lało jak z cebra ostatnie dni. Grzybów wyjebało tysiące. Jutro na spot a będzie grubo coś czuje. :diabolic:

W sensie psylocybów wyjebało, czy ogólnie grzybów? :-D :-D U mnie też opad od wczoraj aż po teraz. Miałem już dzisiaj być, ale za późno wstałem, w sumie może to dobrze, bo obczaję miejscówki po deszczu i mgłach.
  • 5 / / 0
owerfull pisze:
Wcale nie musieli ćpać. Ja nie zgadzam się z hipisowską propagandą, że jak grzyby to pokój i spokój, niektórzy po grzybach zrobili krzywdę innym, ale grzyby raczej udupią Cię w walce, niż Ci pomogą. No i pamiętajmy, że w sprawie Wikingów i bojowego szału wyspecjalizowanych bojowników (berserkerów) podejrzewa się raczej muchomora czerwonego, a nie grzybki psylocybinowe.
Nie widziałeś co chciał zorbić z żabą?
“A reservoir of darkness, black
As witches’ cauldrons are, when fill’d
With moon-drugs in th’ eclipse distill’d.
Leaning to look if foot might pass
Down thro’ that chasm, I saw, beneath,
As far as vision could explore..."
  • 42 / / 0
Łódzkie wczoraj tylko jeden znaleziony. Porannki i wieczory zimne więc na dniach będzie dobrze
  • 3497 / 742 / 9
Jednak słabiutko. 5 sztuk znalazłem. :-/ Mam wrażenie, że miejscówa robi się wyeksplatowana. Gdy pierwszy raz znalazłem tam grzyby (sezon 2012) to było ich tam w pizdu. Kolejne sezony były wykładniczo słabsze. Pewnie to wynik koszenia do zera z grzybów i wyrywania z grzybnią. Kurde, miejcie dobre nawyki to może wam się spoty nie zepsują.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 135 / 12 / 0
Albo ktoś ci zajebał zwyczajnie :D
  • 4 / / 0
Właśnie wracam z pierwszych bezowocnych ponad 2 godzinnych poszukiwań. Mam miejscówka, które idealnie pasuje do opisu (byłe pastwisko, łąką, podmokły teren, obok lasy iglaste), jednak w gęstych kępach traw znalazłem tylko małe grzybki (2 z nich nawet wyglądały jak łysiczka jednak były za małe na zebranie). Wybiorę się znów tam w weekend jeżeli nie to wybiorę się do Beskidu. A jak u Was, ktoś coś już znalazł?
  • 2 / / 0
Witam was. Zbierał ktoś już coś w Kujawsko Pomorskim? ja czekam na deszcz i wtedy chcę się wybrać nad Wiesłkę.
PS jest tu jakiś Grzybiarz z CG?
  • 560 / 9 / 0
Wczoraj przez ponad dwie godziny znalazłem tylko 4szt. ł.czarnobrązowej(okolice Krakowa). Zostawiłem i zobaczę może wysypie jeszcze trochę w tym miejscu. Poza tym nie wiem jak się mają do lancetowatej.
Uwaga! Użytkownik Veramid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / 1 / 0
Łysice łysicami, ale czy któryś ze zbieraczy może się podzielić informacją, czy w ogóle jakiekolwiek grzyby łąkowe po tych opadach pojawiły się u Was? Jestem w trakcie poszukiwania miejscówek i póki co pastwiska/łąki u mnie są puste w cokolwiek. Bo jeżeli się pojawiło mnóstwo choćby psiaków u Was to chociaż dobry omen, by nie rezygnować z miejscówki, tylko jeszcze poczekać.
Gnijemy. Ciała przesiąknięte chemią rozpadają się na atomy. Gnijemy. Człowiek dla człowieka jakby trądem pokryty.
Nasze mózgi spoczywają na kanapie porażone prądem. Gnijemy. Nic już nie jest ważne, nic już się nie liczy :-/
  • 1887 / 204 / 0
Orientuje sie ktos jak wyglada sytuacja na Pomorzu? Okolice Trójmiasta :P
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.