Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 460 / 4 / 0
Jak się sprawy mają we Wrocławiu? Miejscówka, która w zeszły weekend przyniosła 100 wariatów w piątek była pusta :'( . Myślę, że jestem jej jedynym gościem. Nie wiem czy się fatygować na popularniejsze spoty, czas to piniądz ;).
  • 3 / / 0
nic a nic, godziny stracone na pięknych polanach, może w przyszłym roku...
Uwaga! Użytkownik ZwiazekX jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 106 / 1 / 0
..::Abli::..-Ja również zbieram na krowich pastwiskach, wczoraj znalazłem 1 łysice %-D
Uwaga! Użytkownik w676759838 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Ponownie Radom i okolice (gminy Jedlińsk i Jastrzębia), tym razem 95 łysiczek z 2 miejscówek, co w porównaniu do 20 sztuk z 4 łąk sprzed tygodnia jest niezłym wynikiem. Nadzieja wróciła . Moje tegoroczne zbiory pochodzą w 90% z nowych gribspotów, nie należy sie więc poddawać, tylko szukać nowych miejsc. Pierwszy trip już za mną, las jesienną porą (zwłaszcza pełen buków i grabów) skąpany w promieniach słońca - uczta dla zmysłów.
  • 42 / / 0
znowuuuu ;p 280sztuk w 2 h pozdro!!, wiekszosc dobrze niebieskichxDD :-D
  • 11 / 1 / 0
Kasztaniak pisze:
Jak się sprawy mają we Wrocławiu?.
całkiem dobrze sie mają, ale powoli sie kończą :(
  • 7 / / 0
Weekend na Pieninach 2 dni i 20 km łażenia po łąkach wynik 100 szt. to już chyba koniec grzybów :(
Właśnie 30 mi się ładuje :D
  • 290 / 4 / 0
Pomimo przymrozków grzybki jeszcze rosną wczoraj około 80 sztuk tym razem op tygodniowej przerwie
Pogoda na przyszły tydzień będzie sprzyjająca więc jeszcze będą
  • 133 / / 0
mazowieckie lipa ani jednej łysicy na sprawdzonej miejscowce
3D w HD
  • 2235 / 5 / 0
Hm, czy zgadzacie się ze mną, że ten sezon jest chudy jak mało który?

34 grzybki - oto mój warmińsko mazurski wynik, gdzie w latach zeszlych ponad tysiąc na sezon się zbierało...

I pytanie do naprawdę wieloletnich grzybiarzy - czy pamiętają taki chudy sezon? Czy obserwują jakiś związek z klimatem/pogodą/panującą partią?

Hm, jak się sprawy miały w okolicach 2000 i 2001 roku? Też było chudo? Ktore lata byly chude?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".