Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 8 / 6 / 0
Haha pomorze sie melduje. :mniam:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 85 / 35 / 0
Pierwsze znaleziska!
Ale i tak to tylko pare sztuk.
https://tpb.party/torrent/8427705/Painkiller_Black_Edition_
  • 2 / 1 / 0
Hej. Wie ktoś, czy w Wielkopolsce występują łysiczki?
  • 4967 / 871 / 0
Tak.
  • 61 / 42 / 0
@Tonic123 gratulacje! Dla jasności, jeśli oczywiście możesz napisz w jakim mniej więcej regionie znalazłeś. Na południu w górach dalej cisza.
  • 85 / 35 / 0
Znalezione w okolicach Częstohowy.
Generalnie w tym roku coś puźniej grzyby zaczynają.
https://tpb.party/torrent/8427705/Painkiller_Black_Edition_
  • 61 / 42 / 0
Raport z południa - sezon w beskidach oficjalnie otwarty! Co prawda póki co bardzo miernie - spędziłem około 3 godziny na poszukiwaniach, znajdując w sumie... 4 grzyby :D Ale to nieważne, bo skoro już raz się pojawiły to na dniach będą kolejne - trzeba tylko poczekać na opady bo ostatnie dni suche. Znalazłem 2 malutkie sztuki, oraz jednego olbrzyma około 15 cm noga oraz kapelusz jak moneta 2 zł.
  • 23 / 10 / 0
03 września 2020monsterenergy2019 pisze:
Hej. Wie ktoś, czy w Wielkopolsce występują łysiczki?
Pewnie że wiem, w Wielkopolsce jest ich kurwa mnóstwo, bynajmniej u mnie bliżej zachodniopomorskiego ;) W tamtym roku wiaderkami się zbierało. Jutro jadę na spoty zobaczymy co matka natura dała :DD :liść: %-D
%-D :*) :gun:
  • 87 / 15 / 0
Siema, zna ktoś jakąś dobrą miejscówkę w okolicach Gdynia/Rumia/Reda? Dzieki mordeczki!
  • 8 / 6 / 0
Sirkulki ja nie znam bo blizej Kościerzyny mieszkam, ale u nas to tylko w obnizeniach terenu, przy ciekach wodnych, stawach itp. No i musza być jeże. W tamtym sezonie był taki wysyp ze doslownie w każdym jezu był grzyb. Jak patrzę za okno to wygląda to dobrze, znalazłem przedwczoraj 6 sztuk takze będzie ok
Zablokowany
Artykuły
Newsy
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.