Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Dzień dobry się z Państwem

Przychodzę z cała masa pytań.

1. Mam ADHD, regularnie przyjmuje metylofenidad - czy może to mieć wpływ na jakość tripu?
2. Leki SNRI. Jestem na dużej (150mg) dawce wenlafaksyny, która chciałabym zamienić na mikro dawkowanie. Gdzieś obiło mi się o oczy dość nowe badanie, że snri nie blokują tak bardzo działania psylocyny jak srri. Wykoncypowalam sobie żeby równolegle rozpocząć mikrodawkowanie i powoli schodzić z wenli, ale nie mam pewności czy jest w ogóle sens zaczynać bez odstawienia leków. Czy ktoś z Was ma w tym temacie jakąś wiedzę ? Będę konsultowała oczywiście temat z moją psychiatra, ale nie mam pewności na ile jest na bieżąco.

3. W ten weekend razem z moją większą życiową połówką zrobiliśmy pierwsze w życiu podejście do konsumpcji własnoręcznie wychowanych grzybków.
Na pierwszy rzut on zjadł 1gr, ja 2 suszonych i było dziwnie;) Byliśmy święcie przekonani, że absolutnie nie weszły - dopiero po czterech godzinach, analizując miniony nastrój, absolutnie niepodobny do niczego co do tej pory czuliśmy, uznaliśmy że chyba jednak delikatnie nas trzepnęło 😂
Jako, że jesteśmy grzybowymi dziewicami, po 5h dorzuciliśmy teoretycznie już porządne dawki, ja 5gr, on 4 w postaci lemon tek i znowu to samo, zero wizuali, niczego co chociaż odrobinę przypominałoby moje doświadczenie z lotem na kwasie. Natomiast stan w głowie szalenie przyjemny, taka puchatość mózgu i ogólne poczucie miziastosci świata ;)

No ale jak na takie dawki powinno to wyglądać chyba trochę inaczej ? O ile u mnie mogę brać poprawkę na antydepresanty (stąd zdecydowałam się na większe dawki) o tyle on z tabletek łyka tylko witaminę D ;)
Grzyby były z trzech osobnych zbiorów. I teraz pytanie:
Czy tak skutecznie pokaszanilismy coś z hodowlą, suszeniem , czy też zwyczajnie coś jest nie tak z grow kitem który kupiliśmy ?
Jeśli hodowla, to czy wysuszona grzybnia która leży na strychu od czterech mcy jeszcze się do czegoś nadaje, czy wywalić ja w cholerę i nabyc nową?
  • 371 / 112 / 0
Generalnie stimy jak schodzą podczas tripa jest ryzyko bad tripa, aczkolwiek jeżeli bierzesz w tych dawkach leczniczych metylofenidat to raczej nie powinno wpływać .

SNRI raczej osłabi działanie grzybów bo to inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny ( noradrenaliny też, ale w tym przypadku to nie jest istotne bardzo)

Prawidłowe suszenie powinno się obyć bez zbytnio wysokiej temperatury , najlepiej połorzyć na gazecie ( lub ręczniku papierowym) grzyby i nakryć je tak samo , można dodatkowo na kaloryferze postawić tak okryte , broń boże nie używać piekarnika, bo wtedy całe zczernieją psylocybina się utleni i do wyjebania , suszenie odpowiednio przeprowadzone powinno redukować wagę grzybków do 10% mniej więcej, czyli jak było 20 g to po wysuszeniu powinny być 2 g , suszenie czasem trwa kilka dni

Te 5 g (porządnie wysuszone) to jest w kurwę dużo ja tylko raz w życiu tyle wziąłem , miałem w chuj wizuale , a stan na bani taki że jak się przykryłem kołdrą to czułem jakby mi się częsci ciała rozsypały po całym pokoju , i doszedłem do wniosku że wszechświat powstał z frytek xdd

Growkit o ile nie ma w nim pleśni możesz zalać na godzinę przegotowaną wodą , ostudzoną do temperatury pokojowej, może coś jeszcze wyrośnie, lepiej spróbować niż od razu wyjebać
"Life pain always sexy"
  • 15 / 8 / 0
Ja ze swojego growkitu mialem 6 rzutow zanin plesn sie pojawila, z czego pierwszy byl najmniejszy ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).