Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam,

Które grzyby z tej listy:

Malabar
Golden Teacher
McKennaii
Mazatapec
Growkit B+
Colombian
Ecuadorian
Mexican
Thai
Cambodian

Waszym zdaniem dają najlepsze efekty pod względem "wizuali" (oraz jaki to mniej więcej efekt)?

Będę wdzięczny za udzielone odpowiedzi, pozdrawiam.
  • 364 / 109 / 0
Jedynie golden teacher brałem. Visuale spoko były, zmiany kolorów , wszystko bardziej jasne , na płaskich powierzchniach pojawiały się smugi wyglądające jak jakieś wzory , ludzie lub zwierzęta , kolorowe fraktale ,przy dużych dawkach wyginanie się przestrzeni , wzory też przy zamkniętych oczach , czasem jakąś rzecz może wyglądać jakby miała zmieniającą się twarz, raz widziałem jak mi się butelka teleportowała . Polecam kupić sobie taką żarówkę co zmienia kolory i sobie ją odpalić do tripa super się nakładają efekty. Minusem może być to że w większoszych dawkach nieprzyjemny jest bodyload i jakieś takie dziwne zbyt intensywne uczucie dotyku, szczególnie w dłoniach ,a także mogą się pojawić lęki i uczucie przytłoczenia fazą. Jeśli bierzesz pierwszy raz to dawka maksymalnie 2-3g
"Life pain always sexy"
  • 1455 / 592 / 0
@UnknownMe to nie ma znaczenia , substancja aktywna psylocybina jest taka sama w kazdej odmianie .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 364 / 109 / 0
Tak , ale możne być tak że ma różne stężenia , poza tym tam tych alkaloidów jest kilka i one też mają jakiś wpływ
"Life pain always sexy"
  • 155 / 45 / 0
Pod względem wizuali szczerze mogę polecić trufelki Mexicana - zakupione w holenderskim smartshopie. Cała paczka (15 gramów) okazała się być wyborną paletą efektów wizualnych. A jakich? Tego było tak sporo, że na razie nie chce mi się pisać, ale dokładny ich wygląd możesz zobaczyć na stronce PsychonautWiki w temacie Psilocibin - są tam świetnie, dokładnie obrazowo ukazane. Co prawda były to moje pierwsze i jedyne do tej pory grzybki, przyjęte niedługi czas temu, działanie było więcej niż satysfakcjonujące i z chęcią ponownie spróbuję tej fascynującej substancji. Akurat ja właśnie bardziej podziwiałem efekty wizualne niż sferę duchową czy psychologiczną (pomimo tego, że czasem aż czułem się przerośnięty fazą i załączał mi się nieogar oraz pod koniec indukował mi się stan maniakalny i psychotyczny zakrawający o badtripa - czułem fale ekstazy wraz z mgnącym natłokiem myśli, które aż mnie wykręcały i sprowadzały się do jednej głównej myśli, a mianowicie, że po tym przeżyłem już wszystko, co mogłem przeżyć w sferze popierdolenia mentalnego i nic nie może już mnie zaskoczyć). Fortunnie stan ten przeszedł stosunkowo szybko i to też zaleta/minus(?) psylocybinki, że w porównaniu do takiego LSD działa krótko. Miłej podróży! :mniam:
Nie ma, że za mocno.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.