Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 762 / 32 / 0
Jak wypadają poszczególne odmiany wobec siebie? Istnieją tabelki w necie z teoretycznymi proporcjonalnymi zawartościami poszczególnych substancji w grzybie, ale obejmuje to góra parę gatunków i for example mi już nie styka.

Otóż, niedługo wejdę w posiadanie paru sztuk gzibów B+. Nie będą one za darmo, więc chcę mniej więcej wiedzieć, jakiej dawce powiedzmy łysiczek odpowiada przeciętnej wielkości grzyb B+, coby wiedzieć ile jeść, ewentualnie ile za niego zapłacić. Jest ktoś, kto wie?

Dodatkowo też ciekawi mnie porównanie z innymi odmianami, takie bardziej praktyczne niż tabelka. Może niech ludzie, którzy próbowali więcej, niż jednej odmiany się wypowiedzą?

Może być dawka określona w gramach.
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 169 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: shroom joker »
Z tego co wiem to Psilocybe Azurescens jest najpotęzniejszym Diabełkiem. Jesli chodzi o Cubensisy to spozywałem tylko Ecuadory i to niewiele więc sie nie wypowiem, ale wydaje mi się że Cubensisy między sobą się nie różnią zbytnio, bardziej zależy od umiejętności farmera.
Tez mi sie wydaje że trudno porównywać polskie Łysiczki do np. Cubensisów, bo tez się różnią proporcją Psylocibina/Psylocina/Baeocystyna + kilka innych mniej ważnych (w tym bufotenina). Jakis taki przelicznik jest na shroomery, i oczywiście na psilosophy.info (strona o uprawie grzybów enteogennych) pod tytułem "kalkulator dozowania magicznych grzybów).
podpis usunięty
  • 920 / 163 / 0
ja mialem okazje sprobowac golden teachera a kolega zas mckeena grzybkow. moge powiedzizeic tyle ze ,moje byly bardziej grzybowomysleniowe jego wizyjne. zabraly go bardzo daleko. pierwsza jego podroz w zyciu i juz cevy porwaly go do grzybowego swiata.
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.