Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 51 / 2 / 0
  • 125 / 47 / 0
Super, ale we mnie nostalgiczne uczucia wywołałeś. Szałwia to była pierwsza roślina, o którą dbałem jak o dziecko.

Pamiętam ukorzenianie, potem trzymanie w takich mini szklarniach jak te Twoje, a potem one się tak rozrosły, że nie wiedziałem co z liśćmi robić.

@phasma dziękuję!
  • 51 / 2 / 0
Dziękuję @aecher za miłe słowa
Widzę że jesteś ze starej szkoły. Dawniej propagator z butelki to podstawa po wysyłce sally jak i przy klonowaniu. Skupiam się teraz na podstawie tj przy uprawie np konopi czyli dbam o jak najlepszy rozwój bryły korzeniowej. Im zdrowsze korzenie tym lepszy plon! Niedługo kolejne foty. Dostają papu w postaci biohumusa i zastrzyk witalności co jakiś czas w postaci Asahi SL dolistne co kilka tygodni.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.