18 listopada 2022jezus_chytrus pisze: Z ciekawości - owocuje już? Moje dopiero w tym roku dało pierwszą (i jedyną :)) cytrynę pełnowymiarową. Wcześniej owocowała, ale cytryny były maleńkie.
Jakoś w zeszłą sobotę zerwałem ją. W smaku i zapachu była mega dobra.
A tu ta moja biedna Maria umęczona pod Poncjuszem Piłatem
[ external image ]
[ external image ]
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Krzak może się zregeneruje, ale straconego czasu już nie nadrobi i odbije się to znacznie na mocy oraz ogólnej jakości. Mi szkoda byłoby prądu na utrzymywanie przy życiu krzaka, który nie da mi satysfakcjonujących plonów. Pół biedy, gdyby tylko o ilość się rozchodziło.
W ogóle, pewien Sebix tłumaczył mi kiedyś, że trzeba strzyc liście cukrowe żeby światło do topów docierało :D.
To tylko jakieś 40W, a pewności że następna próba będzie jakaś dużo lepsza nie ma, nie wiadomo co jest nie tak. A przecież teraz będzie tylko mocy nabierać. No nie wiem, ja tylko przedstawiam trochę inny punkt widzenia, żeby gospodarz fotorelacji miał co przemyślać ;)
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Jednak sama uprawa bawi bardziej, niż samo palenie, muszę przyznać : ) Z każdym kolejnym krzakiem idzie lepiej, jeśli oczywiście człowiek zacznie się dokształcać w temacie, bo sprawa jest prosta tylko z pozoru.
19 listopada 2022jezus_chytrus pisze: Żółte / martwe liście jak najbardziej należy usuwać.
Jednak sama uprawa bawi bardziej, niż samo palenie, muszę przyznać : ) Z każdym kolejnym krzakiem idzie lepiej, jeśli oczywiście człowiek zacznie się dokształcać w temacie, bo sprawa jest prosta tylko z pozoru.
Okazuje się, że dużo radochy sprawia mi dbanie i obserwowanie roślinek. Już sobie nawet zaplanowałem małą jungle w mieszkaniu
A co do biedaczki w szafce, to jej nie wywaliłem, mimo waszych sugestii :P Nie spodziewam się palenia boskiej jakości w niewiadomo jakiej ilości, natomiast jestem ciekawy jak bedzie wygladała za tydzień/dwa - poki co po dwóch ostatnich podlaniach wydaje mi się, że jest troszkę lepiej. A nuż będzie okej na jakąś szamę.
Zamierzam też zrobić maść z korzenia, ktoś próbował może?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.