Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 61 / 1 / 0
Czy moge palic np eti rc w prochu zmieszany z jakims podkladem? Lub rozkruszone jakies apteczne benzo. Dodalem trochę etizolamu do maczany i chyba czuje dzialanie, a jakby zkruszyc tabsa? Co o tym myślicie? :-)
  • 2897 / 613 / 10
Tabletki będą śmierdzieć wypełniaczem, poza tym to nieopłacalne, bo benzo mają biodostępność per oral >90%. etizolam (tienodiazepina nota bene) ma biodostępność p.o. 93%, nie wiem jak wyglądałaby waporyzacja prochu, ale z pewnością nie ma to większego sensu.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 61 / 1 / 0
No niby tak, ale chodzi mi o ,,wjazd"
Szukam wiedzy na hypku ;)
  • 140 / 21 / 0
Ja wapowalem w mega malym stezeniu 1ml/2mg w efajku. Z tego co czytalem kiedys do wapowania benzo potrzeba mega duze stezenie bo wtedy rzeczywiscie mozna dobrze poczuc.
Jedno co moge powiedziec to to ze nawet te moje 1ml/2mg dalo rade wyczuc. Sciagasz z efajki jeden drugi trzeci dwudziesty buch i czuc takie mikro pierdolniecia luzu. Musi byc ciekawie jak jest wieksze stezenie ;3

Minusy to to ze wiekszosc sie nie zwapuje (temp. parowania wysoka) tylko zostanie w efajce przezco szybko sie zatyka... Po takim jaraniu trzeba zmienic liquid na normalny i przeczyscic... potem mozna smigac dajej.

Edit
Skonczylem na czterech probach po full wypelnione liquidem z glikolem i eti, ale za duzo zachodu z ta zatykana fajka, wymiana liquidu z eti na zwykly bo juz sie zatkal, a i tak w tym malym stezeniu doszedlem do wniosku ze 10x piekniej i ekonomiczniej wchodzi pod jezyk i go!
ODPOWIEDZ
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.