Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Jestem uzależniony od alko. Nie piję już kilka tygodni, dostałem teraz paczke alpry i zastanawiam się, czy to nie jest trochę tak jakbym wrócił do alko?
Drugie pytanie - Valeriana działa też na GABA, wspomagam się nią czasem, czy to "pomaga" alkoholikom, czy tworzy błędne koło i jest tylko gorzej?
Nie wiem jak te wszystkie receptory działają. Wiem, że jak walne alpre to nie chce mi się pić, ale pewnie mam dużo większe predyspozycje dostać zespołu abstynencyjnego szybciej. Chociaż od jednej ramy mi się chyba nic nie stanie.
  • 30 / 4 / 0
Velariana powoduje wyrzut neuroprzekaźnika GABA co w Twoim przypadku nie jest dobrym pomysłem. Moim skromnym zdaniem logicznym rozwiązaniem jest przyjmowanie Fasoracetamu wraz ze źródłem choliny w postaci CDP choliny opcjonalnie Alpha GPC.
Największą rolę odegra tutaj Fasoracetam, który ma zdolność do cofania tolerki na GABA oraz powoduje namnażanie receptorów GABA.
Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Paczensas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."