Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 7 / 1 / 0
Witajcie!
Jestem osobą, która od zawsze miała naturę mocno zbliżoną do tzw. "natury acetylocholinowej". Byłem osobą silnie introwertyczną, miałem bardzo dobrą pamięć, lubiłem myśleć, analizować, uczyć się, rozumieć i poznawać otaczającą mnie rzeczywistość przy użyciu logiki. Byłem osobą ostrożną, której dużo czasu zajmowało podjęcie decyzji i nastawioną na efekty długoterminowe. Byłem osobą skupioną na świecie wewnętrznym, a nie zewnętrznym. Do czasu.

Od kilku miesięcy czuję się jak zwierzę. Mam słabą pamięć, skupiam się tylko na tym co widzę, nie planuję, nie zastanawiam się. Działam czysto instynktownie, mam umysł nieskażony myślą, nie mam uczuć i emocji, "mam wyjebane", a moja egzystencja opiera się głównie na jedzeniu i spaniu. Jestem pewny, że przyczyną owego stanu jest trwałe zmniejszenie poziomu acetylocholiny.

Moje pytanie brzmi : jak z powrotem uwrażliwić receptory acetylocholinowe/ trwale podnieść poziom acetylocholiny w mózgu? Zależy mi na jak najlepszym odkręceniu zmian, które się u mnie pojawiły.

Z góry dzięki za pomoc.
Love, Empathy, Forgiveness.
  • 848 / 285 / 0
Co jeszcze Ci dolega? Dysocjacja? Depersonalizacja?
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 7 / 1 / 0
Yep, zdarza się. I to dosyć często.
  • 848 / 285 / 0
I co jeszcze, może śnieg optyczny i powidoki, co?
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 7 / 1 / 0
Trudno mi jednoznacznie stwierdzić. Chyba tak.
  • 5029 / 860 / 0
Tez mam taka nature i jestem obecnie w podobnym polozeniu . Tj jesc , spac niech dzien minie. Dodam ze obecnie jestem na detoxie. Zrob podstzwowe badania : moczu, krwi . Byc mozee masz zaburzenia gospodarki kwasowo-zasadowej i wodno-elektrolitowe
Napisz tez co cpales, jak dlugo, jak dlugo nie cpasz
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 7 / 1 / 0
Zdaje mi się, że zbyt mocno odbiegliśmy od tematu ;)
Zdarzają mi się momenty (rzadko co prawda, ale zdarzają), kiedy znowu czuję się "sobą" - wraca mój silny introwertyzm, analityczny umysł, dobra pamięć i ten niezwykły świat wewnętrzny. Są to typowo acetylocholinowe efekty, których od jakiegoś czasu prawie w ogóle nie doświadczam i to w naprawieniu receptorów acetylocholinowych pokładam nadzieję.

Badania krwi (morfologia i jonogram) w normie, a moje "ćpanie" ograniczało się do brania Noopeptu i popijaniu go kawą do momentu, aż zaczął na mnie działać silnie anksjogennie, a potem w ogóle przestał na mnie działać. Nie biorę go od kilku miesięcy.

A, paliłem jeszcze papierosy (od 2-3 lat), ale też nagle przestały na mnie działać, nawet po ich dużej wypalonej ilości na raz, więc też je odstawiłem.
  • 1 / / 0
Uwazasz, ze twoj problem bierze sie z niskiego poziomu acetylocholiny, sprobuj moze suplementacje cholina, na rynku jest wiele preparatow; cholina, lecytyna, alpha-gpc, cdp-cholina. Zwracam jednak uwage ze masz nieswoiste objawy a mozg to skomplikowany narzad i sa male szanse, ze twoj problem wynika akurat z niskiego poziomu acetylocholiny.
  • 7 / 1 / 0
Nie wiem czy to dobry pomysł... Prekursory acetylocholiny są agonistami, więc powinny wywołać efekt odwrotny do uwrażliwienia receptorów. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
  • 57 / 4 / 0
nikotyna w niskich dawkach( najlepiej poniżej 1mg/24h) upreguluje nACHr, najlepiej przyjmować w postaci plastrów i zdejmować na noc.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".