Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Cześć. Tak jak w tytule zdarzył mi się (pierwszy) urwany film. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie kilka rzeczy, które mnie dręczą. Na imprezie dużo wypiłam, przez cały dzień niewiele jedząc. Kieliszki były trochę większe niż normalnie. Myślałam, że to było przyczyną tego, że obudziłam się rano pamiętając tylko połowę imprezy. Pomimo relacji świadków nie jestem w stanie sobie nic przypomnieć od momentu x. Moje pytanie brzmi, jakie wy mieliście doświadczenia z urwanymi filmami? Przystawial się ponoć niezle do mnie jeden koleś, dlatego zastanawia mnie czy to tylko wina mojego picia, czy może on też się do tego przyczynił. Był narabany, ale na szczęście znajomi mi pomogli. Dodam, ze impreza byla w plenerze. Ponoć po tym, gdy dobrze kontaktowalam i zachowywalam się normalnie, (jakbym wybiła kieliszek lub dwa), nie było ze mną kontaktu. Dodatkowo, przedstawiajacy się koleś przewrócił mnie i jego, więc rabnelam głową o podłogę (ale nic oprócz siniaka się nie stało). Gdyby nie ludzie wokół mogłabym się udławic bo nie bylam w stanie nawet zwymiotowac bez pomocy innych. Do samochodu nieśli mnie jak szmacianą lalkę, nie bylam w stanie nawet sama stać. Piłam tylko czystą i nigdy nie mialam po alko czegoś takiego, bez względu na ilość i mieszanie. Nigdy tez po alkoholu nie wymiotuję, wtedy natomiast ponoć rzygalam jak kot. Czy mogę podejrzewać kolesia, że coś mi dosypał? Osoby, które pomogły mi dotrzeć do domu i dzięki którym nie umarłam niczym Hendrix, twierdzą, ze po samym alkoholu az tak (i tak szybko) by mnie nie scielo.
  • 3406 / 534 / 0
Może dolany GBL, benzodiazepiny? w połączeniu z wódką jest kaplica.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 6 / / 0
Jeśli mówisz o kilku kieliszkach to możesz śmiało podejrzewać że gościu coś Ci dosypał.Jeśli masz taką możliwość to przyciśnij gościa,dzięki takiemu idiocie mogłaś nawet pożegnać się z życiem.
  • 343 / 19 / 0
jak jesteś absolutnie pewna że to tylko pare kieliszków to pewnie ci dosypał,no chyba że te pare kieliszków u ciebie to pół litra
  • 1294 / 228 / 0
Nie jestem specem od alkoholu, ale kobietom, nawet niewprawnym, nie urywa sie film nawet po pół litrze wina. Historia brzmi podejrzanie, zwłaszcza ta amnezja, zdaje się typowa dla GBL.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 275 / 4 / 0
" Na imprezie dużo wypiłam, przez cały dzień niewiele jedząc. " i wszystko jasne.
Uwaga! Użytkownik Deiff nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
Też tak miewałem, gdy chlałem dużo na pusty żołądek. W trakcie imprezy siedziałem, gadałem z ludźmi, ale dwa czy trzy kielichy za dużo i już było po mnie. Rzyganie, zaburzenie błędnika itd. No, ale trudno powiedzieć, czy można wykluczyć, że gość próbował Cię "stuningować".
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.