Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Problem z uregulowanie receptorów GABA po pregabalinie może być taki że ona na te receptory nie działa. Tylko na kanały wapniowe.
Ja już za rok na 750 , czasami więcej. I w sumie czuje się spoko :)
22 marca 2022Bulwka pisze: Jestem 5.5 miesiąca bez brania. Czy się coś zmieniło? Niewiele. Głody u mnie są silne, jakby każda sytuacja, która wzbudza we mnie złe emocje jest zapalnikiem do myślenia o poczuciu ulgi. Ale z tym sobie radze. Najbardziej zastanawia mnie kiedy zacznę czuć coś pozytywnego. Na razie najlepsze co mogę poczuć to obojętność, reszta.to lęki, złość, rozdrażnienie itd. Poza tym dominuje brak chęci do zrobienia czegokolwiek, to się praktycznie nie zmienia. Jakby każdy dzień to walka z samym sobą żeby zrobić prostą rzecz. Ciężko jest i mimo, że nie chciałabym się spowrotem wjebac, bo skutki brania odczuwam bardzo mocno i ciągle się pilnuje, to jednak ciągnie bardzo do poczucia ulgi i tego chwilowego klepnięcia.
Jakie są u Ciebie te negatywne skutki brania pregi?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.