Nasiona mogą się jeszcze obudzić jakieś, mi w torfie szybko skiełkowały a w ziemi do kaktusów już myśałem że nic nie wyrośnie a wyrosły tylko że zaprwiam zawsze wszystkie nasiona to przyspiesza
Leci im drugi tydzien i coraz wiecej siewek wschodzi.
Jedno nasionko zaczyna plesniec wiec je usune z pojemnika.
Zastanawiam sie czy zaczac wietrzyc pudelka na dluzej w ciagu dnia jak wszystkie siewki wzejda i otworza liscienie, zeby medium parowalo a kaktusiki szukały korzonkami wody.
Co wieksze sztuki pokazuja juz kolce.
Z 40 nasion wyrosło 25 kaktusow.
https://imageupload.io/i/qV8DpWcZjc
https://imageupload.io/i/hxIrLcHv2T
Czy te takie białe jakby plamki czy obicia, nie wiem co to jest, czy to jest oznaka choroby? jeśli tak to czy jest on jeszcze zdatny do konsumpcji gdyby go teraz ususzyć??
Mam nadzieję, że ktoś doświadczony się zlituje i pomoże
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Ale ja bym go nie jadł. Daj sobie jeszcze ze 2 lata żeby podrósł. Będzie troche wyższy więc ucinając go zostawisz część zakorzenioną i wyrosną nowe. Chyba że nie chce Ci się bawić w uprawę.
Co do tego ukorzeniania, jeśli już jest tydzień w ziemi to nie wysadzałbym. Ta rana ma się wysuszyć, można od razu wsadzić do ziemi pod warunkiem że będzie tam sucho. Rozumiem też że go nie podlewasz ?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.