Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 16 / 3 / 0
Witam chciałbym z wami się podzielić i przejść pomyślnie mam nadzieje uprawę Mc'ków.
Dzisiaj przyszła mi paczka, zalałem ją na pare h zagotowaną wodą (czywiście schłodzoną ) :old: Paradoks, otworzyłem wylałem wodę i teraz czekam na dalsze efekty myślę że jestem w tym temacie trochę oczytany także spróbuję nie zadawać zbędnych pyt. A więc growkicik leży na macie ogrzewającej i tu jedno moje pyt czy ta mata może grzać growkit tak żeby spód growa był w miare ciepły ? Miedzy mata a growem jest pokrywka z tego boxa.
Tak to u mnie wygląda na pierwszy dzień:
27901389_846599575532783_435708757_o.jpg
Mile widziane rady doświadczonych osób :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2193 / 363 / 0
Kibicuje, proszę pisz szczegółowe relacje co i jak robisz,
bo sam mam ochotę sobie taki zakupić.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 380 / 88 / 0
Nie za ciemno tam masz? Wachluj min 3 razy dziennie bo inaczej zacznie gnić. Co do maty grzewczej, najlepiej połóż obok termometr i kontroluj temperaturę.
:fuj: :fuj: :fuj:
  • 16 / 3 / 0
Co do ciemności to w dzień szafka jest uchylona i dostaje dzienne światło, jeśli jestem wieczorem w domu to pada tam światło z żarówki. Co do maty położyłem termometr w tej szafce i na tą chwile mam 22 stopnie, spróbuję zaraz położyć termometr na matę żeby sprawdzić ile stopni ta mata wyciąga odejmę z 2 stopnie od tej temperatury bo box jest na pokrywie od growkita i dam znać. [edt. na macie termometr przez pokrywke od growa ma 27 stopni ]
  • 16 / 3 / 0
[Dzień 2]
Temperatura w szafce 25 stopni na macie 27 (termometr na pokrywie od growa), 2 razy dzisiaj wietrzone i pryskana folia, 3 raz kolo północy.
  • 1 / / 0
Już pierwsze grzybki powinny się pojawiać. Jak ci tam idzie ?
  • 16 / 3 / 0
Pinów jest masa, lecz w holandii się machnęli i dostałem odmianę prawdopodobnie albino a+.
  • 984 / 92 / 0
08 lutego 2018hiperkotekma pisze:
Witam chciałbym z wami się podzielić i przejść pomyślnie mam nadzieje uprawę Mc'ków.
Dzisiaj przyszła mi paczka, zalałem ją na pare h zagotowaną wodą 8-( 8-( 8-( (czywiście schłodzoną )
Koleżko ale mnie wystraszyłeś ( strachliwy jestem , bywa. )
Pierwszy tydzień do dwóch max może to wyglądać jakby nic się nie działo.
Później tak zaskoczą - że będziesz musiał pilnować , żeby w dobrym momencie je ściąć - ale będzie dobrze - widze , że jest ok.
Rób up co jakiś czas - ktoś na pewno Ci doradzi kiedy scinać i czy wszystko ok.

Z fartem
W załączniku moje McKena
Smacznego lotu ;)
  • 16 / 3 / 0
Czułbym się trochę oszukany, jakby nic nie ruszyło ale to świetne uczucie opiekować się i patrzeć samemu jak rosną. Zamówienie z ---/wycięto/--- napisałem do nich czy wiedzą że sprzedają inne boxy niż w ofercie, szybko odp i wytłumaczyli że boxy sa ściągane z holandii a oni tylko to rozprowadzają nie maja nawet wglądu w pudełka . Zaskoczyli mnie ponieważ fakt faktem to nie ich wina a po godzinie dostałem wiad. na mailu że idzie do mnie paczką od nich z rekompensatą nie zaznaczyli co to jest, lecz miło z ich strony że wgl coś wysłali. Tutaj grzyby po prawię 8 dniach

Z całym szacunkiem, do tego co piszesz i robisz, ale czytaj regulamin! Jest absolutny zakaz podawania nazw vendorów!! WARN/black goku

scalam
Jeszcze takie pytanko mógłbym się dowiedzieć ile gram wyszło ci z tego boxa MCków?

i edytuj posty jak masz taką możliwość - a tutaj miałeś! /black goku
  • 16 / 3 / 0
Raczej małe zainteresowanie tematem, ale cóż najwyżej zaśmiecę forum i będę pisał ze sobą, a więc moje grzybki wyglądają tak i nie wiem od czego to sinienie bo raczej temp wilgotność jest okej a i z wachlowaniem się nie oszczędzam.
Ktoś jakieś rady ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."