Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 11 / 2 / 0
szkodliwość też jest o wiele mniejsza co prawda nie do konca jest to zbadane ale pewne jest, że jest o wiele mniej szkodliwe bo właściwie jedyna substancja wplywające na nasze zdrowie to właśnie nikotyna ewentualnie aromaty mogą być nieobojętne dla zdrowia ale to już wiadomo zależy od konkretnego płynu.
  • 4301 / 698 / 2117
A ktoś z Was przesiadł się kiedyś na tytoń robiony i sam robił pety? Czy zawsze fajki kupowaliście. Ja kiedyś jak paliłem, to miałem możliwość kręcenia samemu. Do dziś pamiętam, jak tam zjebana maszynka mnie wkurwiała, bo nie potrafiłem jej ogarnąć.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 11 / / 0
Uzależniłam się od nikotyny jakoś w 2018 i od tamtego czasu nawet jak rzucałam na jakieś okresy czasu to zawsze jednak wracałam w jakiejś formie, najbardziej lubię vape bo smakują mi słodkie owocki ale normalne fajki też jaram, zwłaszcza jak nie mam możliwości na inne opcje i nie zapowiada się żebym kiedykolwiek rzuciła nikotynę, nawet nie planuję, za dużo radości mi to daje, szczególnie rano do kawki :p
  • 3013 / 1016 / 0
ja już dobrą chwilę temu przerzuciłem się na tzw. "robuchy", które skręcam sam z tytoniu raczej twardego, czerwonego. tyle lat palenia papierosów było potrzebne, aby człowiek uświadomił sobie ile na to idzie pieniędzy, a tak naprawdę efekt końcowy po wchłonięciu się nikotyny nie jest niczym spektakularnym.

jednak rzucić się nie rzuci, ja jestem tego świadom. tak samo skutków palenia, a mimo tego zacząłem kupować "lewy", nieakcyzowany tytoń i używam go do skręcania petów - mieszam kupny czerwony, najtańszy, tj. L&M i lewy z reklamówki mieszając je dokładnie w różnych proporcjach. nie ukrywam, taka taktyka pozwala sporo zaoszczędzić, jakość "robuszków" może nie jest pierwszej klasy, ale nikotynę czuć i to dosyć mocno.

pozdrawiam, przodo
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 4301 / 698 / 2117
@havocc nikotyna i inne używki nie są zazwyczaj porzucane na stałe, lecz zastępowane innymi formami stymulacji – choćby narkotyki-sportem.

Zarówno jedno, jak i drugie oddziałuje na układ nerwowy, pobudzając określone ośrodki w mózgu.

Właśnie dlatego wspominam o zastępowaniu jednej formy bodźców inną – sport, podobnie jak substancje psychoaktywne, również aktywuje neuroprzekaźniki odpowiedzialne za odczuwanie przyjemności i poprawę nastroju.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1880 / 304 / 0
B. dawno temu paliłem szlugi (ponad 10 lat wstecz) ostatnio kupiłem 2 paczki czerwonych. Uzależniłem się od snusów (saszetki na dziąsło). A, że boję się o swoje hollywoodzkie uzębienie, postanowiłem rzucić. Najpierw kupiłem fajki na głód nikotynowy. Sumarycznie: 1.5 opakowań poszło (Marlboro czerwone spoko i Davidoffy czerwone fujka, wyrzuciłem ponad pół paczki do kosza). Kupiłem 2 liście Nicorette żeby nie wrócić przypadkiem do snusa czy innego gówna jak fajki. Nicorette 4 mg smak oryginalny polecam
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
ODPOWIEDZ
Newsy
Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".