Więcej informacji: Tytoń w Narkopedii [H]yperreala
29 stycznia 2021FocusF13 pisze: A no i e-pet ma inne działanie od tyxu bo tytoń zawiera jeszcze iMAO i inne takie.
MImo, że nie palę już od lat, to i tak mnie cały czas ciągnie do fajek. Stwierdziłem, że zamiast z tym walczyć, najlepiej będzie się z tym pogodzić. Ostatnio popalam splify i poszukuję do nich tytoniu. Poleci ktoś jakiś dobry słaby tytoń. W sensie, żeby miał małą zawartość nikotyny, ale jak najmocniej kopał w gardło, co chyba jest ze sobą sprzeczne, nie wiem. Jak najmniej nikotyny, bo raz, że nie chcę się uzależniać (za bardzo), a dwa że po takim np. P&S Black jest mi niedobrze i chce się rzygać.
06 marca 2021SRTN pisze: Poleci ktoś jakiś dobry słaby tytoń. W sensie, żeby miał małą zawartość nikotyny, ale jak najmocniej kopał w gardło, co chyba jest ze sobą sprzeczne, nie wiem. Jak najmniej nikotyny, bo raz, że nie chcę się uzależniać (za bardzo), a dwa że po takim np. P&S Black jest mi niedobrze i chce się rzygać.
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
06 marca 2021SRTN pisze: MImo, że nie palę już od lat, to i tak mnie cały czas ciągnie do fajek. Stwierdziłem, że zamiast z tym walczyć, najlepiej będzie się z tym pogodzić. Ostatnio popalam splify i poszukuję do nich tytoniu. Poleci ktoś jakiś dobry słaby tytoń. W sensie, żeby miał małą zawartość nikotyny, ale jak najmocniej kopał w gardło, co chyba jest ze sobą sprzeczne, nie wiem. Jak najmniej nikotyny, bo raz, że nie chcę się uzależniać (za bardzo), a dwa że po takim np. P&S Black jest mi niedobrze i chce się rzygać.
Papierosy do przeszłość już od dawna. Jedynie dla ludzi aroganckich dla własnego zdrowia albo mających w dupie czy za rok będzie nowotwór z przerzutami.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.