Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej! Prowadzę badania mające na celu zbadać stan skóry u osób uzależnionych/nadużywających. Badania dotyczą wszystkich substancji psychoaktywnych wyłączając te legalnie dostępne w Polsce (w temat wpisują się również leki stosowane poza zaleceniami lekarza). Jestem kosmetologiem, ale jestem również osobą współuzależnioną, stąd pomysł na temat pracy magisterskiej i badań "Problemy i potrzeby dotyczące skóry i jej przydatków osób uzależnionych od substancji psychoaktywnych". W moich badaniach przeprowadzam wywiady na podstawie określonych pytań, zazwyczaj wywiad prowadzę w formie rozmowy, wówczas w razie wątpliwości można mi zadawać pytania. Drugą opcją udziału w badaniu jest udzielenie odpowiedzi na te same pytania, ale w formularzu online, do którego wklejam link poniżej.
Zapraszam Was do udziału w moim badaniu.

Link do pytań w formularzu: https://forms.gle/fLzrboAQjjgGiY8b6

P.S. Oczywiście, postaram się pomóc Ci w zakresie Twojego problemu, jeżeli dasz mi znać, że potrzebujesz takiego wsparcia
  • 1900 / 431 / 4
wiele do powiedzenia mieli by "efedronowcy", skóra po źle zrobionych syntezach tego związku wygląda tragicznie.
DXM
  • 2937 / 243 / 0
Jedynie po nietrafionych strzałach. Nawet waląc metkata bez filtracji (przepis w 15 minut, który idzie zrobić w 10min albo i mniej obecnie) skóra wygląda w miarę normalnie, tylko na zjeździe człowiek ma wrażenie, że jest chodzącym trupem i że tak wygląda.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.