Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 320 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: befree »
Gargamel pisze:
Tramal moze niszczyc zeby, ale to imo zalezy glownie od 2 rzeczy](a raczej jej braku)[/i] w czasie ciagu i "gryzienia" retardow, ktorych kawalki zostaja "na chwile" w zebach (dlatego lepiej je rozkruszyc na kartce np. walkiem do ciasta, ewentualnie grubym kubkiem analogicznie jak walkiem, sypac do japy i zapijac, najlepiej ciepla herbata/kawa ewentualnie ciepla woda).
całkowicie sie zgadzam,retardów nie kruszylem to z tym nie dyskutuje.Na zęby moga narzekać też ci co stymulanty w tym czase biorą albo inne 'dragi'.
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 81 / / 0
Nieprzeczytany post autor: slodziakowa »
Po odstawieniu, głód serotoninowy. Kilka dni w łóżku. To gorąco, za chwilę spadek temperatury.. Huśtawka emocji. Rozpieprzenie od środka. MASAKRA....
Uwaga! Użytkownik slodziakowa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 80 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: deadline »
nie bój się, ci od odpału mają gorzej ;)
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Haos »
Tramal brany przez 4-8 dni w ciagu w dzien po odstawieniu powoduje u mnie bezsennosc, poty, swedzace cale cialo, katar lzawienie... potem przez 3-4 dni dołek, to jest najgorsze, poprostu deprecha taka że się żyć odechciewa.
Co ciekawe kodeine moge brac nawet 2,5 tygodnia dzien w dzien i po odstawieniu... jest ok ;-)
Nie istnieje. Moje posty to fikcja literacka.
  • 347 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: unrealism »
A ja za to spałem po 12 godzin. Ciągle chciałem leżeć w łóżku, zero jakiejkolwiek chęci kontaktu z ludźmi czy załatwiania nawet podstawowych spraw. Potów czy bólów brak. Dwa, trzy dni i powrót do normalności. Teraz to wg mnie gra nie warta świeczki. Już z samego faktu podwyższania tolerki nie wpadam w cug.
  • 3 / / 0
hej
tak sobie poczytalam was i mam glupawke
zaczelam brac tramal jako lek, jakies 100mg na dobe
ale mam jakies dzikie objawy, zaczyna mnie dopadac depresja ktora kiedys byla moja najwierniejsza przyjaciolka
troche po drodze z nadmiernym uzywaniem alkoholu
kto podpowie, czy lepiej zyc z bolem ale odstawic tramal, czy to tylka jakas taka babska panika ?

jak widac koordynacja mysli tez mi szwankuje
klopoty z alkoholem mialam na mysli, ale nie lacze alkoholu z tramadolem, to idzie jakby dwoma osobnymi torami, do tej pory tramadol byl okazjonalnie, ale okazuje sie ze od kilku dni nie radze sobie z bolem wiec biore lek
  • 347 / 6 / 0
Idź do psychiatry, powiedz dokładnie i szczerze co czujesz i co zażywasz.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cobra »
ok co czuje...
klopoty ze snem, pocenie sie takie jak to wyczytalam kilka postow wyzej, czyli mozna zmieniac posciel co godzine
wilgotne slepia, uczucie calkowitego rozbicia
problemy z koncentracja
mialam jakis czas temu problemy z depresja, silne antydepresanty, kilka mies zostaly odstawione, ale info o zaburzeniach poziomu serotoniny tez mnie zmartwily
ot rozwazam czego wiecej w przypadku brania tramadolu i jak dlugo moge go brac "bezkarnie", wojuje z bolem i pojawil sie czas ze przeszlam z okazjonalnego brania na codzienne
to tak z grubsza
a psychiatra, zeby to bylo takie latwe to juz bym tam byla :) widac jest powod ze nie moge tego zrobic ale to nie na publiczne forum
i oswiec mnie unrealizmie co okreslacie mianem "cug"
w kazdym razie dzieki :)
  • 347 / 6 / 0
Ciekawe, że nie możesz iść do psychiatry, skoro brałaś antydepresanty. Chyba są jakieś zamienniki T dla ludzi, którzy brali/biorą antydepresanty, mogłabyś o tym powiedzieć lekarzowi.
Wg mnie cug to regularne branie przez minimum 4 dni. Cug, ciąg - to tylko nazwa. Ciągnąć cug :) można przez miesiące.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cobra »
skoro wdalismy sie w dyskusje to wyjasnie problem w psychiatra
mieszkam za granica, znajomosc tutejszego jezyka niby mam ale na sensowna dyskusje z psychiatra z lekka za mala
wiekszosc lekow tutaj zleca lekarz pierwszego kontaktu
wyszlo mi z twojego wyjasnienia ze jestem wlasnie w cugu :)
dobrze bylo tu trafic bo chyba jednak powojuje o inny lek, malo zabawne dla mnie byloby wrocenie do stanu sprzed jakichs 2 lat
ODPOWIEDZ
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.