Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Wiele osób porównuje jej działanie do alkoholu. Podniesiona samopoczucie czy zataczanie się. Niestety nie u wszystkich ten efekt występuje. Niektórzy raportują tylko o złym samopoczucie, zawrotach głowy i problemem z błędnikiem.
Natomiast efekt wspólny dla obu tych grup użytkowników są niewyrażne, "mroczne" cevy. Często ludzie wspominają o obrzydliwych robakach, chociaż zdarza się, że ktoś ma cevy zbliżone do DXM.
tylko wymieszaj w miare dobrze
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
11 grudnia 2025Devixo pisze: @mothyl tak, ewentualnie możesz też ten proszek na kalke dać i w ten sposób na pół podzielić, chociaż to wiecej jebania.
tylko wymieszaj w miare dobrze![]()
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
przeniesiono do odpowiedniego tematu -detronizator
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.