Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 2616 / 545 / 0
Tolibut - strukturalnie jest to fenibut z dodaną grupą metylową w pozycji para. Związek opracowano w Rosji.
Ma posiadać efekty uspokajające, analgetyczne i neuroprotekcyjne.

CAS: 28311-38-8
Struktura: [ external image ]

Nie wiem, czy związek był kiedykolwiek w obrocie. Ktoś coś wie?
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 316 / 53 / 3
Wyczytałem coś, że działa na gaba b. Nie znalazłem nic na temat dopuszczenia do obrotu gdziekolwiek. Dostępny do kupienia w necie. Nie wiem jak z legalnością, ale zakładam, że jak fenek legalny to on też, ale zaznaczam, że pewności nie mam.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.