...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
Pomysł….
Same arkusze excela ze spisem byłyby ok
0
Zrobienie poddzialu o konkretnych placówkach było by ok
0
Obie opcje są dobre
2
100%

Liczba głosów: 2

ODPOWIEDZ
  • 1680 / 266 / 0
Witajcie.
Ten dział spełnia dwie zasadnicze funkcje - wymianę informacji o detoksach oraz ośrodkach.
Oczywiście inne tez ale na tym chce sie skupić.

Tematy o poszukiwaniu ośrodka i detoksu są zasrane totalnie, ludzie mylą detoksy z ośrodkami, ciężko znaleść to czego sie szuka.

Może zrobilibyśmy coś takiego jak tabelkę w arkuszu duckduckgo
1. Detoksy na NFZ
Tutaj lista - miasto - nr tel - czy można miec telefon - czas trwania

2. Ośrodki na NFZ
Tutaj lista - miasto - telefon - czas trwania terapii - inne ważne (podwójna diagnoza itd.)

To samo z placówkami prywatnymi. Moglibyśmy tez przyznawać oceny danemu ośrodkowi.

Do tego dobrze byłoby zalozyc temat główny każdego z większych ośrodków może jakis poddział.

I temat np. o Nowym Dworku, zasady, jedzenie. Byle nie rozmowy o wnoszeniu czy coś takiego!!!!

Co o tym myślicie?

Ja nawet komputera nie mam tylko telefon ale na tyle na ile mógłbym pomoc. Zaczęlibyśmy od tych arkuszow. Dobry pomysł?

Po prostu dział detox zostawić na cała reszte tematow niech dyskutują tu jak zejść z pregaby itd ale wydzielić to od działu placówek a w nim zrobić porządek bo jeden temat główny to za duży syf by coś tam znaleść
Największy przegryw na forum
  • 70 / 9 / 0
Mi sam pomysł z takimi listami/tabelami się podoba, ale im dłużej o tym myślę, tym bardziej nie wiem jak to wykonać i kto miałby to moderować, a moderacji wymagałoby to pełnej. Łatwiej chyba byłoby nauczyć w końcu korzystać z wyszukiwarek https://www.kbpn.gov.pl/portal?id=207473 czy gotowców jak http://www.tppu.org/images/pdf/Wykaz_os ... yjnych.pdf lub inne oficjalne listy.

Te tematy dla Nowych Dworków i innych Suchych Jarów z kolei, to jak najbardziej. W obydwóch działach pojawiają się te same nazwy właściwie na każdej stronie. Nie wiem tylko czy to nie spowoduje kolejnego, dodatkowego burdelu.

Reasumując, mi pomysły się ogólnie podobają, ale jak to dobrze rozegrać - chooy wie %-D
  • 100 / 19 / 0
A osoba bez doświadczenia/praktyki uzależnień się nada? Chętnie pomogę, mogę zrobić arkusz w gogle docs, udostępnić go i na bieżąco go uaktualniać i rozbudowywać. Można by przypiąć w 1 poście info, żeby mi słać co ma się do przekazania i ja bym regularnie aktualizował taki arkusz...

I tak mam nadmiar wolnego czasu, a może zrobiłbym coś dobrego dla ludzi w potrzebie...
  • 1680 / 266 / 0
Jasne, ze sie nada. Taki spis to najwazniejsza rzecz bo jest burdel. Wieczorem napisze jak to widzę
Największy przegryw na forum
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.