A teraz konkrety.
Po przesłuchaniu przez prokuratora zostałem wysłany na odciski palców oraz zdjęcia, pytanie jest następujące po co i w jakim celu takie czynności były potrzebne jakby złapali conajmniej gościa który jest polskim escobarem
Jak się ma sprawa z umorzeniem oraz z informacja w KSIPIE. Jeżeli by mnie teraz złapali to poprzednia sprawa (mimo ze umorzona na etapie dochodzenia) wniosłaby coś do tej nowej sprawy? (nie daj Boże żeby tak się stało), czy mogę ponownie ubiegać się o umorzenie? Czy kara będzie surowsza? ze względu ze już wcześniej byłem złapany
Ostatnia rzeczą jest pytanie odnośnie KSIPU policyjnego, w razie kontroli osobistej policjant będzie miał informacje ze byłem zatrzymany w tej sprawie? Boje się ze teraz normalna kontrola będzie kończyła się trzepakiem mnie oraz osób z którymi w danym momencie przebywam. Jeśli tak, czy mogę jakos wnieść prośbę o usunięcie tych informacji z bazy policyjnej powołując się Np na umorzenie tej sprawy i dodatkowo jakieś inne czynniki mogą na to wpłynąć żeby to usunąć.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.