A teraz konkrety.
Po przesłuchaniu przez prokuratora zostałem wysłany na odciski palców oraz zdjęcia, pytanie jest następujące po co i w jakim celu takie czynności były potrzebne jakby złapali conajmniej gościa który jest polskim escobarem
Jak się ma sprawa z umorzeniem oraz z informacja w KSIPIE. Jeżeli by mnie teraz złapali to poprzednia sprawa (mimo ze umorzona na etapie dochodzenia) wniosłaby coś do tej nowej sprawy? (nie daj Boże żeby tak się stało), czy mogę ponownie ubiegać się o umorzenie? Czy kara będzie surowsza? ze względu ze już wcześniej byłem złapany
Ostatnia rzeczą jest pytanie odnośnie KSIPU policyjnego, w razie kontroli osobistej policjant będzie miał informacje ze byłem zatrzymany w tej sprawie? Boje się ze teraz normalna kontrola będzie kończyła się trzepakiem mnie oraz osób z którymi w danym momencie przebywam. Jeśli tak, czy mogę jakos wnieść prośbę o usunięcie tych informacji z bazy policyjnej powołując się Np na umorzenie tej sprawy i dodatkowo jakieś inne czynniki mogą na to wpłynąć żeby to usunąć.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.