Chciałbym poruszyć temat regeneracji mózgu po kilku latach zabawy z pewnym ekstraktem z dość znanego sklepu, który każdy użytkownik Hyperreal zna (nie chcę podawać nazwy). Niby naturalna mieszanka, ale wątpliwości na forum są.
Nie jestem uzalezniony. Palenie bardziej z nudów, pod chillout, chociaż receptory wyrobione. Ośrodek nagrody jest w porządku
Używanie przez mniej więcej 5 lat, raz tydzień non stop, potem przerwa miesiąc lub trzy, raz nic przez rokz i bym razem pół roku itp.
Mimo to gdy to mam, to muszę zapalić (za to nie ma żadnych ciągów, gdy już nic nie ma, i nie ma presji, by zamówić). Spowodowało mi to wiele problemów: fobia społeczna, problemy w pracy, mega przyrost wagi od niepohamowanego gastro.
Dałem sobie z tym spokój.
Ale do sedna, czy po czym takim paleniu mózg ma szansę na regenerację?
W czasie palenia są oczywiście problemu z koncentracją oraz pamięcią. Po odstawieniu powraca motywacja, pamięć się poprawia, zaczynam wracać do poprzednich zainteresowań, ale ciągle czuję, że to jeszcze nie to.
Czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat?
Z ruchu bieganie/basen są najlepszym wyborem, bo będziesz miał poprawione krążenie i nootropy będą szybciej regenerować Ci móżdżek.
Ciesz się, że to szaman, a nie syntetyki czy mj. Według mnie szamanskie mieszanki były mniej destrukcyjne niż dwa powyższe. Byłem w to wjebany parę lat, ale przeszło.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.