Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 380 / 89 / 0
Jutro czekają mnie badania medycyny pracy i mam dylemat czy odpowiadać szczerze jak padnie pytanie o leki przyjmowane stale. Sęk w tym że startuje na poważne stanowisko w poważnej firmie, pracodawca o wszystko wypytuje po kilka razy, kilka razy przegląda każdy papier bo praca wiąże się ze sporą odpowiedzialnością. Leki które przyjmuje stale to paroksetyna, buprenorfina i metylofenidat i myśle jak to rozegrać, bo napewno lekarz zwróci też uwage na blizny na przedramionach. Jeśli nie przyznam się do brania leków a coś się stanie np wypadek w pracy to ubezpieczyciel nie będzie robił problemów?
Grozi mi za to jakaś odpowiedzialność karna?
Pewnie padnie też pytanie czy lecze się psychiatrycznie.
Raczej ćpuna/lekomana/osoby chorej psychicznie nikt nie chciałby zatrudniać...
:fuj: :fuj: :fuj:
  • 69 / 9 / 0
a po co sobie robić problemy? ewentualnie powiesz że zacząłeś się leczyć po rozpoczęciu pracy i tyle

jak zaczynałem studia to się przyznałem że mam za sobą pobyt w psychiatryku i musiałem latać do psychiatry dodatkowo żeby mógł łaskawie ustalić czy mogę studiować, straciłem tylko czas.
  • 380 / 89 / 0
No właśnie gdyby był jakiś wypadek to ubezpieczyciel bądź prokuratura mogli by wpaść na genialny pomysł sprawdzenia histori leczenia i wyszłoby że to zataiłem podczas badań.
  • 1290 / 366 / 0
a co to za stanowisko? No przeciez normalnie 2 zdania zamienia to beda widziec, czy jestes poryty, czy nie. Zreszta nie ma czegos takiego jak powazna firma, ani powazne stanowisko a odpowiedzialnosc zawsze jakas jest ze wzgledu na cos, to sobie takie rzeczy sam wymysliles, ze taka robota, a robota jak kazda inna. Zastanow sie sam, czy jako cpun nadajesz sie do tej pracy i czy nie bedziesz narazac siebie i innych.
  • 1195 / 223 / 32
Prawda, tylko prawda nas wyzwoli %-D
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 380 / 89 / 0
Nakłamałem na badaniach, jeśli kiedyś wynikną z tego jakieś problemy to dam wam znać.
  • 1195 / 223 / 32
Wystarczy, że odstawisz wymienione leki i nie powinny nigdy wyniknąć z tych kłamstw żadne problemy.

Proste?
Spoiler:
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
ODPOWIEDZ
Newsy
„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.